Mielenterveysongelmista kärsineeltä tähtivahdilta painava lausunto koronavirustilanteesta, latoi suorat sanat NHL-kauden kohtalosta – "Olen tottunut tähän paskaan"

Ville Nieminen avaa, miten NHL-pelaajien palkka kutistuu koronaviruspandemian aikaan 4:02
Ville Nieminen kertoi Urheilusuorassa koronaviruksen vaikutuksista NHL:ään.

Vegas Golden Knightsin ruotsalainen tähtivahti Robin Lehnerin mukaan tauolla olevaa NHL-kautta ei kannata enää jatkaa.

NHL-kausi on toistaiseksi tauolla koronaviruksen korkean leviämisriskin vuoksi, mutta liigan tarkoituksena ja toiveena on pelata kausi vielä loppuun, kunhan tilanne ensin rauhoittuu. Lehnerin mukaan kauden jatkaminen olisi turhaa.

– En usko, että on mahdollista pysäyttää kausi ensin, ja sitten jatkaa, kun on satoja tuhansia koronavirustapauksia. Turvallisuus tulee ensin. Et voi kääntyä 180 astetta ympäri ja pelata taas. Näen, että ei ole mitään mahdollisuutta pelastaa tätä kautta. Toivottavasti seuraava kausi alkaa normaalisti lokakuussa, Lehner toteaa Expressenin mukaan.

Nopeasti maailmalla leviävä koronavirus on aiheuttanut monille ihmisille suurta huolta ja pelkoa. Lehner suhtautuu asiaan tyynemmin, koska on aikoinaan taistellut rajujenkin mielenterveysongelmien kanssa.

– Tällä hetkellä maailmalla on paljon ahdistusta, mutta minä olen tottunut tähän paskaan. Nyt maailma tietää, mistä ahdistuneisuudesta ja masennuksesta on kyse, mutta minä olen kamppaillut sen kanssa jo pitkään, Lehner painottaa.

– Minulle se ei ole niin musertavaa kuin se on varmasti monille muille, jotka kärsivät siitä, etteivät he tiedä mitä tulee tapahtumaan, hän jatkaa.

Lehner on aiemmista ongelmista huolimatta saanut elämänsä takaisin raiteilleen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin luomansa tukiverkoston avulla. NHL:n eliittivahtien joukkoon ryminällä noussut ruotsalainen on toiminut mielenterveysongelmien sanansaattajana omien kokemustensa jälkeen.

– Mielenterveysongelmat tappavat joka vuosi kahdeksan miljoonaa ihmistä. Jos auttaisimme heitä samalla tavalla kuin nyt, kun yritämme pelastaa koronavirukseen sairastuneita, olisimme jo ratkaisseet tämän. Koronakuolemat eivät tule pääsemään edes lähelle mielenterveydellisten sairauksien uhrien määrää, Lehner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat