Mainos

Menetti 9 työpaikkaa ja hiuksensa: Äidille diagnosoitiin harvinainen sairaus 13 vuotta kestäneiden oireiden jälkeen

Lähes puolet elämästään vakavista terveysongelmista kärsinyt nainen sai vihdoin tietää syyn elämää rajoittaviin oireisiinsa. 

Epätoivoinen Jaks Cotton oli ehtinyt kärsiä vakavista oireista peräti 13 vuoden ajan, ennen kuin lopullinen syy oireisiin selvisi.

Viisitoistavuotiaasta saakka nainen oli kärsinyt muun muassa hengitysongelmista, masennuksesta, epämääräisistä kivuista ja energianpuutteesta, kunnes vasta 28 vuoden iässä hän sai tietää kärsineensä kaikki nämä vuodet tulehduksellisesta keuhkosairaudesta.

Vuosia jatkunut sairastelu on vaikuttanut perheenäidin elämään monin eri tavoin. Sairastelu ja siitä seurannut työkyvyttömyys ovat muu muassa pakottaneen naisen luopumaan peräti yhdeksästä työpaikasta viimeisen kolmen vuoden aikana.

Sairauden hoitoon ei ole olemassa yksiselitteistä ratkaisua

Diagnoosi alkoi selvitä, kun pahoista hengitysoireista kärsinyt Cotton kiidätettiin sairaalaan, jossa hänelle jouduttiin suorittamaan bronkoskopia eli keuhkoputkentähystys. Naiselle annettiin myös suuria määriä steroideja, joiden toivottiin auttavan vakaviin hengitysoireisiin. Toisin kuitenkin kävi. Sen sijaan, että lääke olisi tehonnut hengitysoireisiin, se yhdistettynä voimakkaaseen stressiin sai naisen paksut ja vaaleat hiukset putoamaan.

Hiusten tippumisesta lähes masennukseen vaipunut nainen elätteli toiveita viimeiseen saakka siitä, että hiukset kasvaisivat takaisin. Mutta kun toive osoittautui turhaksi, hän päätti ajella loputkin hiuksensa ja kerätä tempauksellaan rahaa mielenterveysjärjestölle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pitkästä sairastelu- ja masennuskierteestä kärsinyt yhden lapsen äiti sai vihdoin viime viikolla tietää sairastavansa tulehdusta aiheuttavaa refraktorista eosinofiilista astmaa, joka on lääkäreiden mukaan vakavin astman muoto. Naisen astma luokiteltiin kontrolloimattomaksi, mikä tarkoittaa sitä, että suuretkaan määrät steroideja eivät auta saamaan sitä kuriin.

Cottonin tulehduksellista keuhkosairautta tutkitaan paraikaa asiantuntijoiden voimin, ja hän joutuu käymään sairaalassa testeissä peräti neljästi viikossa. Koska naisen elimistö todettiin vastustuskykyiseksi tunnetuille hoidoille, lääkärit aikovat kokeilla oireisiin uutta, kokeilussa olevaa lääkettä. Lääkärit ja Cottonin perhe eivät voi kuin toivoa, että lääke tehoaisi ja nainen pääsisi vihdoin elämään normaalia, oireetonta elämää. 

Lähde: TheSun

***

4:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.