Mainos

Menehtynyt Tesla-kuljettaja ajoi ylinopeutta – auto tuhoutui täysin

Floridassa toukokuussa sattuneesta kuolonkolarista on saatu lisää tietoa.

Tesla-kuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus sattui, kun kuljettaja kytki testausvaiheessa olevan autopilotin päälle ja antoi auton hoitaa ajamisen. Auto ei havainnut edessä ollutta valkoista rekkaa kirkasta taivasta vasten, vaan ajoi suoraan tämän perävaunun alle kohtalokkain seurauksin.

Yhdysvaltojen liikenneturvallisuudesta vastaavan NTSB:n mukaan Tesla-kuljettaja ajoi onnettomuushetkellä ylinopeutta. Teslan nopeus oli onnettomuushetkellä noin 120 kilometriä tunnissa, kun alueella oli 65 mailin eli noin 100 kilometrin nopeusrajoitus.

Automaattiohjaus ei reagoinut eteen kääntyneeseen rekkaan, eikä myöskään autoa kuljettanut 40-vuotias mies ehtinyt jarruttamaan. Kuljettajan uskotaan keskittyneen Harry Potter -elokuvan katsomiseen ajon aikana.

Tesla korostaa, että Autopilot-toiminto on vasta testausvaiheessa, ja muistuttaa, että kuljettajan on aina pidettävä kädet ratilla ja huomio liikenteessä. Tesla itse pitää järjestelmäänsä turvallisena, sillä sillä on ajettu yli 200 miljoonaa kilometriä ja tämä on ensimmäinen kuolemantapaus.

Lähde: NTSB

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.