Mainos

Vaatiko Teslan autopilotti ensimmäisen uhrinsa? Menehtynyt kuski julkaisi aiemmin läheltä piti -videon

Kyseessä on ensimmäinen kuolemaan johtanut onnettomuus, jossa kuljettaja on ajanut Teslan autopilottitoiminto aktivoituna, The Verge uutisoi. Tesla kertoi asiasta blogissaan.

Onnettomuus sattui Floridassa, kun Teslan Model S -mallia ohjastanut kuljettaja ajoi edellään kääntymässä olleen rekka-auton perään. Henkilöauto ajoi suoraan perävaunun alle siten, että isku kohdistui ensimmäisenä tuulilasiin. 

Menehtyneen kuljettajan, 40-vuotiaan Joshua Brownin kerrotaan ajaneen juuri onnettomuuden sattuessa vasten aurinkoa, mutta vielä ei ole varmaa, haittasivatko liian kirkkaat olosuhteet järjestelmän toimintaa. Autopilot on toiminto, jonka avulla auto voi ajaa itseään.

Brown oli julkaissut YouTubessa aktiivisesti Tesla-videoita, joilla hän esittelee muun muassa autopilotin toimintaa. Hän julkaisi aiemmin videon läheltä piti -tilanteesta, jossa autopilotti onnistui estämään onnettomuuden moottoritiellä. Videosta tuli välittömästi maailmanlaajuinen hitti, ja jopa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk jakoi sitä sosiaalisessa mediassa.

– Hän oli sekä Teslan että koko sähköautoyhteisön ystävä, ja henkilö, joka vietti elämänsä keskittyen innovaatioihin sekä uskoen tehtäväämme. Otamme osaa hänen perheensä ja ystäviensä suruun, Teslan blogikirjoituksessa kerrotaan.

Toiminto vasta kokeiluvaiheessa

Teslan mukaan heidän autoillaan on ajettu Autopilot-toiminto kytkettynä yhteensä yli 200 miljoonaa kilometriä. Blogissaan Tesla kertoo, että Yhdysvalloissa tapahtuu yksi kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus 150 miljoonaa ajokilometriä kohden. Maailmalla vastaava luku on noin sata miljoona kilometriä yhtä kuolonkolaria kohden.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaava virasto NHTSA tutkii tapausta. Heidän tavoitteena on selvittää muun muassa, onko Autopilot-toiminnossa sellaista vikaa, joka saattaisi johtaa esimerkiksi autojen takaisinkutsuun.

Tesla muistuttaa, että toiminto on vasta kokeiluvaiheessa, ja vaatii asiakkaitaan hyväksymään tämän ennen toiminnon käyttöönottoa. Toiminto ei myöskään vapauta kuljettajaa huomioimasta muuta liikennettä. Myös kädet on Teslan mukaan pidettävä ohjauspyörällä.

Teslaa on aiemmin kritisoitu toiminnon tuomisesta kuluttajan ulottuville liian varhaisessa vaiheessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.