Megakirkon johtajasta hyytäviä paljastuksia: Raiskasi ja kidutti "opetuslapsia" lähes 20 vuoden ajan

Vuonna 2021 edesmenneen nigerialaispapin kerrotaan syyllistyneen äärimmäisiin julmuuksiin kristillisen kirkkoyhteisön johtajana. Uhrien joukossa oli kymmeniä naisia ja lapsia, jotka joutuivat muun muassa poikkeuksellisen raa´an seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. 

Brittiläinen BBC kertoo saaneensa käsiinsä todisteita nigerialaispappi TB Joshuan elinaikanaan tekemistä kauheuksista. ”Kaikkien kansojen synagogakirkon” johtajana toimineen Joshuan väitetään raiskanneen toistuvasti lukuisia naisia Lagosissa sijaitsevassa kirkossa, jota kyseiset naiset kuvailevat kultiksi. 

Kyseessä on yksi maailman suurimmista kristillisistä "megakirkoista" eli kirkkoyhteisöistä, jolla on kymmeniä tuhansia jäseniä. Joshua tunnettiin ikonisena ja arvostettuna kristillisenä hahmona erityisesti Nigeriassa.

BBC kertoo tutkineensa Joshuan väärinkäytöksiä kahden vuoden ajan. Artikkelia varten BBC haastatteli yli 25 "opetuslasta" eli kirkon jäsentä, jotka kertoivat kammottavista kokemuksistaan 2000-luvun alusta aina vuoteen 2019 saakka. 

Kidutusta ja pakkoabortteja

Naisuhrit Britanniasta, Nigeriasta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta, Ghanasta, Namibiasta ja Saksasta kertovat BBC:lle kokeneensa seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan lisäksi järjestelmällistä kiduttamista. Joshuan keinoihin kuuluivat muun muassa uhrin hakkaaminen sähkökaapeleilla ja raipoilla sekä kahlitseminen ja nukkumisen estäminen. 

Joshuan uhrien joukossa oli BBC:n mukaan naisten lisäksi myös lapsia ja teinejä. Namibialainen Jessica Kaimu kertoo BBC:lle koettelemuksiensa kestäneen yli viiden vuoden ajan. Hän kertoo olleensa 17-vuotias, kun Joshua raiskasi hänet ensimmäisen kerran. Kaimu teki viisi pakkoaborttia ollessaan Joshuan vankina. 

Brittiläinen Rae puolestaan kertoo BBC:lle liittyneensä yhteisöön 21-vuotiaana vuonna 2002, jonka jälkeen hän vietti 12 vuotta Joshuan "opetuslapsena" kidutuksien ja raiskauksien uhrina. 

BBC kertoo myös Joshuan tehtailleen asiakirjoja "ihmeparantumisista", joista hän kertoi julkisesti miljoonille seuraajilleen ympäri maailmaa. Näin hänen kerrotaan värvänneen uusia uhreja yhteisöönsä.

Vuonna 2021 kuolleen Joshuan johtama Kaikkien kansojen synagogakirkko ei vastannut BBC:n pyyntöön kommentoida kyseisiä väitteitä, mutta kiisti aiemmin Joshuaa kohtaan esitettyjen väitteiden totuudenmukaisuuden.

 

Lue myös:

    Uusimmat