McLaren esitteli historiansa nopeimman katuauton – 0-300 km/h 12,8 sekuntia ja huippunopeus yli 400 km/h

McLaren on laajentanut viime vuosina katuautomallistoaan. Nyt brittivalmistaja esitteli historiansa hurjimman laitteen.

McLarenin mallisto koostuu kolmesta kategoriasta. Urheiluautot, kuten 570S, kulkevat Sport Series -luokan alla. Luokkaa nopeamman autot, eli McLarenin tapauksessa 720S:n kaltaiset autot löytyvät Super Seriesistä. Tämän yläpuolella on McLarenin hurjimmat laitteet, kuten Geneven autonäyttelyssä keväällä nähty McLaren Senna, ja nämä tunnetaan nimellä Ultimate Series. Nyt viimeisin on saanut täydennystä uudesta Speedtailista.

Kyseessä on yksinkertaisuudessaan McLarenin historian nopein katuauto. Aerodynamiikan ehdoilla muotoiltu auto on hyvin sulavalinjainen ja ohjaamon muoto muistuttaa vesipisaraa. Auton ilmanvastus on pienin McLarenin valmistamista katuautoista. Auto on rakennettu hiilikuitumonokokin ympärille, ja myös pintamateriaaleista löytyy lujaa ja kevyttä hiilikuitua. Hieman yli 5,1 metriä pitkän auton kuivapainoksi kirjataan 1 430 kiloa.

Sisätiloissa McLaren on hakenut vaikutteita legendaarisesta 90-luvulla nähdystä McLaren F1-katuautosta. Kuljettaja istuu siis keskellä autoa ja molemmilla puolilla kuljettajaa on paikat matkustajille. Kuljettajan näkemää hallitsevat kolme isoa auton toimintoihin liittyvää näyttöä, sekä molempien A-pilarien luota löytyvät kameroilla toteutettujen sivupeilien kuvaa välittävät näytöt. Ilmanvastuksen nimissä nämä pienet sivukamerat ovat vedettävä sisään jättäen jäljelle vain puhtaan kylkilinjan.

Auton suorituskyky on yhtä äärimmäinen kuin sen ulkomuotokin. Valmistaja mainitsee autosta löytyvän hybridivoimalinjan, mutta tarkemmista tiedoista mainitaan pelkkä teholukema; 1 050 hevosvoimaa (772 kW). 0-100 km/h kiihtyvyys on epäolennaista, mutta McLaren ilmoittaa 300 km/h rajapyykin menevän rikki 12,8 sekunnissa. Huippunopeutta Speedtail kerää arvostettavat 403 km/h.

McLaren tulee valmistamaan Speedtail-mallia 106 kappaletta, joista jokainen on jo varattu. Jokainen yksilö tullaan valmistamaan mittatilaustyönä asiakkaalle tämän halujensa mukaan. Hintaa autolla on hieman vajaa 2 miljoonaa euroa ennen veroja.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja