ManU-keskikenttäpelaaja masentui hävityn loppuottelun jälkeen – ”Pelikaverini kuulevat tästä nyt ensimmäistä kertaa”

Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Michael Carrick kertoo kärsineensä masennuksesta kahden vuoden ajan Barcelonalle hävityn Mestarien liigan loppuottelun jälkeen vuonna 2009.

MAINOS

Mestarien liigan ottelut suorana lähetyksenä C More Sportilla ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Mestarien liigan toisen ottelukierroksen upeimmat maalit.

Barcelona voitti loppuottelussa Unitedin 2-0 Samuel Eto’on ja Lionel Messin osumilla. Carrick syytti tappiosta itseään menetettyään pallon Barcelonan avausmaalia edeltäneessä tilanteessa.

– Syytin itseäni siitä maalista. Kysyin jatkuvasti itseltäni: ”miksi tein sen?” Masennus alkoi vyöryä eteenpäin kuin lumipallo, Carrick kertoi The Timesille.

Englantilainen kertoo pahan olon kulminoituneen kesällä 2010 Etelä-Afrikan MM-kisoissa.

– Unelmani oli pelata MM-kisoissa, mutta totuus on, etten halunnut olla siellä. Halusin olla kotona.

Carrick oli ollut voittamassa Mestarien liigaa Unitedin kanssa Moskovassa vuonna 2008. Vuotta aiemmin saavutettu pokaali ei kuitenkaan helpottanut Rooman loppuottelun lyömiin haavoihin.

– Kuvailen sitä masennuksena, koska kyse ei ollut yhdestä asiasta, joka välillä on päällä ja välillä pois. Tunsin oloni huonoksi tai kauheaksi joidenkin pelien jälkeen, mutta muutaman seuraavan päivän aikana pääsin aina yli. Tämä ahdistus kuitenkin säilyi mukana jatkuvasti. Se oli outo tunne, Unitedin apuvalmentajana nykyisin toimiva Carrick kuvailee.

481 ottelua Unitedissa pelannut Carrick voitti seurassa viisi Valioliigan mestaruutta ja mainitun Mestarien liigan vuonna 2008.

– Se on jotain mistä jalkapallossa ei paljon puhuta. En ole puhunut siitä aiemmin ja pidin asian itselläni. Pelikaverini kuulevat tästä nyt ensimmäistä kertaa. Perheenikään ei tiennyt tuolloin täysin tilanteen laajuutta.

Lue myös:

    Uusimmat