Oikeat vastaukset Testaa formulatietosi -visaan.

Kumpi tapahtuu nopeammin: rakastuminen vai F1:n varikkokäynti? Testaa formulatietosi -kisan oikeat vastaukset:

1. Kauanko kestää F1-kisan varikkopysähdys keskimäärin?

Oikea vastaus: 2-3 sekuntia eli suunnilleen saman verran kuin kestää nousta sohvalta ylös, kun sinne on uppoutunut mukavasti. Kahden sekunnin ajan F1:n renkaidenvaihdossa alitti ensimmäisenä Red Bull vuonna 2013 USA:n kisassa.

2. Mikä on nopein F1-kierroksen keskinopeus?

Oikea vastaus: 263,6 km/h, Kimi Räikkösen ennätys vuodelta 2018. Nopeus on samaa luokkaa kuin laskuvarjohyppääjän keskinopeus.

3. Kauanko kestää tehdä lähtemätön ensivaikutelma samassa sport-baarissa F1:tä katsomassa olevaan viehättävään henkilöön?

Oikea vastaus: 1/10 sekuntia. Tutkimusten mukaan ensivaikutelma tehdään 1/10 sekunnissa. F1-kuski ei ehdi siinä ajassa edes räpäyttämään silmiään.

4. Jos ajaisit Formula1-auton huippunopeudella Rovaniemeltä Helsinkiin maantietä pitkin (826 km), kuinka kauan aikaa menisi?

Vastaus: noin 2 h 20 minuuttia. Suurin huippunopeus on Williams-tallin Valtteri Bottakselle mittaama 378 km/h Euroopan Grand Prix’ssä vuonna 2016. Lujempaakin on menty: Honda-talli ajoi Bonnevillen suola-aavikolla F1-autojen epäviralliseksi nopeusennätykseksi 413 km/h vuonna 2005. Tätä vauhtia 826 kilometrin matkan ajaisi tasan kahdessa tunnissa.

5. Kuinka monta kiloa F1-kuljettaja pudottaa painoa yhden kisan aikana?

Vastaus: Neljä kiloa. Kuljettajaan kohdistuvat G-voimat sekä kuumuus aiheuttavat noin neljän kilon pudotuksen per kisa. Paino nousee kuitenkin nopeasti entisiin mittoihin, kun kuljettaja tankkaa nestettä ja ravintoa kisan jälkeen.

6. Ruudulta kisaa katsova voi tankata juomaa ja ruokaa omaan tahtiinsa sen verran kuin haluaa. Entä kuinka paljon nestettä F1-kuljettajalla on varattu juotavaksi auton juomasäiliöön?

Vastaus: Säiliössä on yleensä noin kaksi litraa nestettä kisaa varten.

7. Kuinka kauan ihmisellä kestää keskimäärin toipua pettymyksestä, jos oma suosikki ei voitakaan F1-kisaa?

Vastaus: Kaikki vastaukset ovat oikein. Pettymyksestä toipuminen on yksilöllistä, joten toipuminen voi kestää muutamasta tunnista useisiin kuukausiin. 

Uusimmat