Luulitko kokeilleesi kaikkea? Nuku paremmin näillä vinkeillä

Olet jo säätänyt makuuhuoneen lämpötilan viileämmäksi, pimentänyt huoneen ja jättänyt iltakahvin juomatta, mutta uni ei tule silmään. Kokeile näitä vinkkejä, jotka voivat tuoda unen.

Lampaiden laskeminen ei todellisuudessa ole kovin tehokas keino nukahtamiseen. Kokeile sen sijaan näitä kikkoja, jotka auttavat sinua painumaan unten maille:

Kiinnitä huomiota syömisiin ja juomisiin

Unen kannalta olisi ihanteellista ryhtyä kiinnittämään huomiota syömisiin ja juomisiin jo iltapäivästä. Jos olet herkkäuninen, kofeiinia sisältävien juomien nauttiminen kannattaa sijoitta ainoastaan aamuun ja aamupäivään. Yömyssy saattaa kuulostaa hyvältä idealta, mutta alkoholi tekee unesta katkonaista ja pinnallista.

Ennen nukkumaanmenoa ei kannata syödä liian raskaasti, mutta kevyt ateria, joka sisältää hiilihydraatteja, voi auttaa sinua nukahtamaan. Älä kuitenkaan mene nukkumaan tyhjällä vatsalla, sillä nälkäisenä uni ei tule.

Kylve

Onko sinulla tapana käydä kuumassa suihkussa iltaisin? Kannattaa siirtää tapa alkuiltaan, sillä kuuma vesi nostaa kehon lämpötilaa, mikä vaikeuttaa nukahtamista. Kehon lämpötila alkaa luontaisesti laskea, kun ihminen väsyy. Alkuillasta otettu lämmin suihku on kuitenkin hyvä idea, koska se rentouttaa.

Venyttele

Pienet venytykset ja syvä hengitys rentouttavat sekä mieltä että kehoa. Rentoutuneena unikin tulee helpommin.

Pimennä ja hylkää puhelin

Voit alkaa tietoisesti sammuttelemaan kotisi kirkkaimpia valoja, kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Tämä lisää unihormoni melatoniinin tuotantoa, mikä taas väsyttää luonnollisesti.

Ethän vilkuile puhelintasi sängyssä? Se ei ehkä tunnu isolta asialta, mutta voi pilata rentoutumisesi täydellisesti. Kirkkaan näytön tuijottaminen myös lähettää herätysviestiä aivoillesi. Puhelin joutaa siis pannaan – eihän sen paikka ole makuuhuoneessa muutenkaan.

Lähde: Health.com

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat