Mainos

Lupasitko liikkua enemmän? Näin tiukka kuntokuuri voi vaikuttaa kehoosi

Viidessa viikossa kuntoon! Lupaus voi kuulostaa hyvältä, mutta sillä voi olla myös negatiivisia seurauksia. 

Lupasitko uudenvuodenlupauksessasi treenata salilla tai käydä jumppatunneilla viidesti viikossa? Ennen kuin ryhdyt toteuttamaan tätä kunnianhimoista tavoitettasi, pysähdy hetkeksi. Toistuvasta rasituksesta voi nimittäin olla kehollesi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Jos olet tätä ennen liikkunut satunnaisesti, päivittäinen rasitus saa kehosi nopeasti väsyneeksi ja heikoksi. Loukkaantumisriskin kasvun lisäksi kovat treenit voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa elimistöösi ylirasitustilan, josta toipuminen on erittäin hidasta. 

Tärkeintä on kuunnella kehoasi 

Sama ilmiö voi käydä, vaikka sinulla olisikin liikuntataustaa. Jos treenisi toistuu täysin samanlaisena päivästä ja viikosta toiseen, etkä muista pidä lepopäiviä, ongelmia voi syntyä. 

– Kehon laittaminen toistuvasti samaan asentoon tai tilanteeseen, voi aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä. Tämä puolestaan lisää vakavien vammojen, kuten välilevytyrän syntymistä, liikunta-alan asiantuntija ja yrittäjä Mike Robertson kertoo.

Aina toistuvat treenit eivät kuitenkaan ole huono asia, varsinkaan jos treenaat taitoa vaativia lajeja, kuten nyrkkeilyä. Tietyn toiminnan toistaminen auttaa kehonhallinnassa ja tehostaa lihasmuistia. Robertsin mukaan tärkeintä olisikin totuttaa keho liikunnan pariin ennen tositoimiin ryhtymistä. Aloita liikkumalla muutama kerta viikossa ja lisää määriä pikkuhiljaa. Muista aina myös kuunnella kehoasi. Jos se käskee sinun lopettamaan, lopeta! 

Vaikka olisitkin päättänyt noudattaa treeniohjelmaa, yksi ylimääräinen lepopäivä ei kaada tavoitteitasi. Sen pitämättömyys voi puolestaan viedä sinut pois salilta pitkäksikin aikaa.

Liikkumaan ei aina tarvitse lähteä salille. Kokeile tätä tehokasta jumppaa, jonka voit tehdää vaikka työpöydän ääressä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.