Luoteis-Eurooppaa moukaroivan Ciara-myrskyn tuulet iskivät nyt Suomeen – Hangossa mitattiin kammolukemat: "Se on lähellä hirmumyrskyä"

2:06
MTV Uutisten meteorologi kertoo, miten Ciara-myrsky näkyy Suomen säässä.

Brittien saaria ja Eurooppaa moukaroinut Ciara-myrsky on ulottanut tuulensa myös Suomeen.

Yhdeksän aikana aamulla Suomessa oli sähköttä vajaat 5 800 taloutta, suurin osa maan lounaisosissa. Yön aikana sähköttöminä oli enimmillään yli 16 000 taloutta.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan Hangon edustalla mitattiin aamuyöstä tuulennopeudeksi 32,7 metriä sekunnissa.

– Se on lähellä hirmumyrskyn lukemia, Mäntykangas totesi.

Hirmumyrskyn raja on 33 metriä sekunnissa.

Myrskylukemia tullaan todennäköisesti mittaamaan päivän myötä useilla merialueilla.

Mäntykannas kertoo, että pahimmat tuulet ovat aamulla etelärannikon tuntumassa, mutta ne siirtyvät iltaa kohti itään.

Viime yönä puhaltaneet tuulet ovat aiheuttaneet haittaa myös liikenteelle. Pieksämäen ja Mikkelin sekä Imatran ja Lappeenrannan välisillä rataosuuksilla henkilöjunia on korvattu linja-autoilla, sillä radat ovat kärsineet vaurioita öisessä myrskyssä.

Silja Linen ja Viking Linen laivaliikenne kulkee säästä huolimatta normaalisti.

STT:n mukaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yhtiöiden Ruotsin-laivoja jäi pysähtymättä Ahvenanmaalla myrskyisän sään vuoksi, mutta maanantaille Suomen-reittejä koskevia muutoksia ei ole tiedossa.

Myös Finnairin lennot lähtevät STT:n mukaan normaalisti.

Suomessa tilanne on pientä verrattuna Luoteis-Eurooppaan, jossa Ciara-myrsky on aiheuttanut tuhojaan jo useiden päivien ajan.

Britanniassa ja Irlannissa kymmenet tuhannet kodit ovat olleet ilman sähköä ja osissa Pohjois-Ranskaa ihmisiä kehotettiin jäämään koteihinsa ja välttämään rannikkoa myrskytuulien vuoksi. Saksassa liikennöinti kaikilla keskeisillä ratalinjoilla on keskeytetty, ja satoja lentoja ja junavuoroja on peruttu eri puolilla Luoteis-Eurooppaa.

Britannian pohjoisosassa oli laajoja tulvia jo sunnuntaina, mutta maan meteorologian laitos varoitti vielä maanantainakin kovasta tuulesta, kaatosateista ja lumipyryistä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja