Ciara-myrsky murjoo Eurooppaa: Satoja lentoja peruttu, kymmenettuhannet ilman sähköä – kuningatar Elisabetkin jätti kirkkokäynnin väliin

Tuleeko Britanniaa moukaroiva Ciara-myrsky Suomeen – meteorologi vastaa 4:58
Tuleeko Britanniaa moukaroiva Ciara-myrsky Suomeen – meteorologi vastaa

Sunnuntaina Britannian ja Irlannin yli kohti Manner-Eurooppaa pyyhältänyt Ciara-myrsky sekoitti lentoja, sähköverkkoja ja urheilutapahtumia useissa maissa.

Osansa saivat niin Ranska, Belgia, Hollanti, Sveitsi kuin Saksa.

Yhteensä satoja lentoja peruttiin sunnuntaina muun muassa Amsterdamin, Brysselin, Frankfurtin, Berliinin ja Dusseldorfin lentokentillä. Britanniassa ja Irlannissa ainakin 44 000 kotia ja liikerakennusta jäi vaille sähköä myrskyn vuoksi.

Brittejä neuvottiin sunnuntaina jättämään junamatkat väliin, jos ne eivät ole aivan välttämättömiä. Useat junayhtiöt varautuivat myrskyyn jo ennalta laskemalla junien nopeutta ja perumalla vuoroja. Saksassa valtion rautatieyhtiö DB keskeytti pitkänmatkan junaliikenteen koko maassa ja paikallisjunien liikenteen maan luoteisosissa.

Britanniassa suuri tulvariski

Kovimmillaan myrskytuuli puhalsi Aberdaronissa Walesissa yli 40 metriä sekunnissa. Hirmumyrskyn rajana pidetään 33 metrin sekuntivauhtia.

Luoteis-Englannissa Wet Sleddale -kansallispuistossa sademääräksi mitattiin yli 150 millimetriä. Britannian meteorologian laitos varoitti, että maan länsi- ja luoteisrannikolla on erittäin suuri tulvariski.

Skotlannissa Perthin kaupungissa kolme ihmistä loukkaantui, kun osa pubin katosta romahti lauantaina. Belgian ilmatieteen laitos taas varoitti raivoavien tuulien voivan aiheuttaa omaisuusvahinkoja koko maassa.

Urheilu ja kuningattaren kirkkokäynti ongelmissa

Useita urheilutapahtumia peruttiin Ciaran vuoksi. Britanniassa peruttiin muun muassa 25 000 juoksijan juoksutapahtuma, Englannin Valioliigan ottelu, useita rugby-otteluita sekä naisten jalkapalloliigan otteluita ja väliin jäivät myös Exeterin laukkakilpailut. Lontoossa myös suljettiin keskeisiä puistoja.

Jopa kuningatar Elisabet jätti sunnuntaikirkon väliin myrskytuulten vuoksi.

Sekä Belgiassa että Hollannissa peruttiin sunnuntaina kaikki maiden pääsarjojen jalkapallo-ottelut myrskyn vuoksi. Saksassa jouduttiin perumaan Bundesliigan ottelu sekä miesten mäkihyppykilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat