Luke halusi hiussiirteen halvalla – operaatio meni pahasti pieleen

Kaljuuntumisesta huolestunut Luke matkusti Turkkiin hiustensiirtoon. Epäonnistuneesta operaatiosta uutisoi muun muassa Daily Mail

Joulukuussa 2018 brittiläinen Luke Horsfield matkusti Turkkiin hiustensiirtoon. Tuolloin 24-vuotias Luke oli jo aiemmin huolestuneena todennut, että hänen hiusrajansa oli ohenemassa. Hän oli yrittänyt kovasti piilottaa kaljuuntutta kohtaa.

– Se vaikutti itsetuntooni. Olin halunnut operaatioon jo muutaman vuoden ajan.

Verrattain halpa operaatio

Luken valitsemalla Istanbulissa sijaitsevalla Clinic Center -klinikalla operaatio oli paljon halvempi kuin Isossa-Britanniassa, jossa siitä saatettiin veloittaa 6 000 puntaa. Turkissa samaa tarjottiin noin 1 250 punnalla. Hän oli lukenut Trustpilot- sivustolta hyviä arvosteluita kyseisestä klinikasta.

– En tiennyt silloin, että kuka tahansa voi julkaista arvion ja yritys voi pyytää sivustoa poistamaan arvioita. Niinpä minusta tuntuu, että en saanut tilanteesta oikeaa käsitystä.

Luke kertoo, että kirurgi ei puhunut englantia. Operaatio kesti kuusi tuntia.

Tukka ei kasvanutkaan takaisin

Leikkauksen jälkeen hiukset eivät kasvaneet takaisin kuten olisi pitänyt. Luken päähän jäi arpia ja kaljuja laikkuja.

– Noudatin tarkasti saamiani jälkihoito-ohjeita. Neljän kuukauden jälkeen hiukset eivät olleet kasvaneet ollenkaan. 

Luke oli soittanut klinikalle ja kysynyt, mistä tämä johtui. Hänelle vastattiin, että se kuului asiaan.

Luke uskoo, että kirurgi otti liian monta siirrettä Follicular unit micrograft -tekniikalla 

– Puolen vuoden jälkeen hiuksia oli kasvanut vain hieman. Vuoden kuluttuakaan tukka ei ollut kasvanut.

Toinen kirurgi riensi hätiin

Luken mukaan hänen valituksensa menivät kuin kuuroille korville. Kun hän pyysi hyvitystä tapahtuneesta, hänelle tarjottiin toista operaatiota puoleen hintaan. Myöhemmin hänelle tarjottiin 400 dollarin hyvitys.

Kun Luke oli kertonut pieleen menneestä operaatiosta YouTubessa, eräs brittiläinen hiustensiirtoja tekevä klinikka otti häneen yhteyttä. Sinne Luke meni korjauttamaan virheet maaliskuussa 2019. Tällä kertaa lopputulos miellytti ja pian hiukset alkoivatkin kasvaa.

Korjaavan leikkauksen tehnyt kirurgi kertoo Daily Mailille, että halusi auttaa miestä. Hänen asiakkainaan on aina välillä samanlaisista ongelmista kärsiviä henkilöitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luke toivoo, että muut hiussiirrettä harkitsevat tekisivät taustatyön kunnolla ennen kuin menevät teetättämään operaation. Samaa toivoo brittikirurgi.

– Hiussiirre on turvallinen operaatio. Mutta jos operaatiota ei tehdä oikein, voi siitä seurata mahdollisesti vaarallisiakin sivuvaikutuksia.

Klinikka kertoo saaneensa hyvää palautetta

Clinic Centeristä kommentoidaan, että he ovat saaneet paljon hyviä arvioita. Yritys kieltää väitteet siitä, että kommentteja olisi poistettu.

– 400 punnan hyvitys sopi Lukelle. Hän ei odottanut, että parantumisprosessi olisi ohi, klinikalta todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat