Lotta Sonninen uskoo, että parisuhteestakin saa valittaa: "Jos tiskikoneen täyttäminen alkaa ottaa pannuun, niin..."

Ankea, ankeampi, parisuhde - mitä hyötyä valittamisesta on? 8:37
Lotta Sonninen uskoo, että parisuhteestakin saa valittaa: "Jos se tiskikoneen täyttäminen alkaa ottaa pannuun, niin..."

Lotta Sonninen uskoo, että myös pahassa mielessä saa toisinaan märehtiä. – Kirjat ovat pieni vastaisku positiivisuusvaatimukselle, mitä meihin aika paljon joka puolelta kohdistetaan, hän kertoo parisuhdeteoksestaan.

Ankea, ankeampi, parisuhde. Toisinaan rakkaan ja tärkeän kumppanin pienetkin tavat alkavat ottaa aivoon. Pitäisikö kiukku vain niellä – mitä hyötyä valittamisesta on?

Lotta Sonnisen uusin teos on humoristinen, täytettävä Parisuhteen pieni pahan mielen kirja. Hän uskoo, että myös pahassa mielessä saa toisinaan märehtiä, vaikkapa sitten huumorin kautta.

– Kirjat ovat pieni vastaisku positiivisuusvaatimukselle, mitä meihin aika paljon joka puolelta kohdistetaan. Kiitollisuuden ja ainaisen positiivisuuden vastineena uskon, että välillä on hyvä viivähtää myös harmin aiheiden äärellä, Sonninen kertoi Uutisaamussa.

– Toivon huvittuneisuutta harmituksen ja suuttumuksen äärellä, koska ne ovat minusta tärkeitä tunteita arjessa.

"Kun pettymyksen ja turhautumisen aiheissa oikein kunnolla rypee..."

Sonninen uskoo, että arjen harmeihin keskittymisestä voi olla jopa hyötyä.

– Olen lähtenyt olettamuksesta, että kun negatiivisuudessa ja kurjuudessa, pettymyksen ja turhautumisen aiheissa oikein kunnolla rypee, niistä saattaa päästä pois mieli kirkkaampana. Jos tiskikoneen täyttäminen alkaa ottaa pannuun, niin kun sitä vähän tutkiskelee, saattaa huomata, ettei se ehkä ole niin valtavan kauhea asia kuitenkaan, Sonninen kuvailee.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Kirjan luomisessa Sonninen käytti lähteenään myös omaa vakiintunutta suhdettaan. Myös muista suhteista löytyi pontta kirjalle – monia suhteita nimittäin piinaavat samankaltaiset ärsytyksen aiheet.

Niistä monet johtuvat siitä, että kumppani ei jollakin tavalla täytäkään odotuksia.

– Ihmisen käyttöliittymästä puuttuu sellainen ominaisuus kuin ajatusten lukeminen, mutta me tosi usein varsinkin parisuhteessa käyttäydymme kuin osaisimme lukea ajatuksia, Sonninen sanoo.

Sonnisen mukaan yksi solmukohta syntyy, kun ihminen olettaa läheisestään jotakin. muttei koskaan tarkista, onko olettamus oikea.

– Tosi monet parisuhteen ja muidenkin ihmissuhteiden harmit nousevat itse asiassa enemmän omasta itsestä, odotuksista ja toiveista kuin siitä toisesta tyypistä, Sonninen uskoo.

Liikaa ei suhteessakaan toki tarvitse sietää.

– Sitä vinkkiä en suosittele kellekään, jonka olen itse nuorempaan saanut, että "kyllä siinä suhteessa kannattaa pysyä, vaikka se olisi kuinka huono, niin meidän esiäitimmekin tekivät", Sonninen kertoo.

Kannattaako kaikkea kuitenkaan kertoa kumppanille avoimesti? Katso koko keskustelu jutun alussa olevalta videolta!

Katso myös: Rakkaushuijauksen uhri kertoo, miten hurmurin tunnistaa valehtelijaksi!

Rakkaushuijauksen uhri kertoo, miten hurmurin tunnistaa valehtelijaksi 8:09

Lue myös:

    Uusimmat