Kaikki puolisossa on alkanut ärsyttää – onko edessä nyt ero? Raati antaa neuvonsa: "Kuulostaa myös vähän siltä, että vika voisi olla sinussa..."

Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin 1:34
Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Mikä neuvoksi sitten, kun alkaa inhota puolisonsa pieniä asioita, eleitä, ilmeitä, mutta ei varsinaisesti erotakaan halua? Tuntuu, että osa parisuhteesta on kuollut. Tunnistatko ilmiön? Mistä kipinä takaisin? Miten voisin unohtaa pienet ärsytyksenaiheet?" kysyy nimimerkki Nainen 36.

Näin raati vastasi!

"Kuulostaa hyvinkin tutulta, itsekin alkanut 'katsoa kieroon' erilaisia pieniä tapoja. Suututtaa, kun itse joutuu hakemaan läheisyyttä, eikä tule kuuloonkaan, että hellittelynimiä käytettäisiin. Mutta toisaalta, tiesin ja tunsin hänet 'kokonaisena pakettina', kun aloimme seurustella."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Mieti ensin, mikä sinussa voisi ärsyttää. Jos pinnasi kestää, pistä paperi ja kynä rakkaasi eteen ja kirjoittakaa molemmat, mikä ärsyttää paljon ja mikä vähän. Sen jälkeen mietitte, mitä teette. Jos herneet menivät syvälle nenään, niin juttu on toimimaton."
– Nainen, 70, leski

"Mietipä, kuinka ärsyttävä itse olet. Ja silti hän sietää sinua. Yritä keskittyä olennaiseen ja toisen hyviin puoliin. Kehu vaikka hyviä puolia, ehkä hän lisää miellyttävää käytöstä, kun siihen kannustaa."
– Nainen, 49, avioliitossa

"Pitää kirjoittaa paperille suhteen plussat ja miinukset ja verrata, kumpia on enemmän. Kannattaa muistaa, että toista ei voi muuttaa, itseään on helpompi muuttaa. Voi myös kirjoittaa itsestä plussat ja miinukset ja arvioida niitä suhteessa."
– Nainen, 65, parisuhteessa

"Kohtele miestä miehenä ja anna hänelle omaa aikaa. Kuulostaa myös vähän siltä, että vika voisi olla sinussa itsessäsi. Joko keskityt liikaa miehen eleisiin ja ilmeisiin, tai jos eleet ja ilmeet ovat negatiivisia, niin mies on luultavasti kyllästynyt sinuun."
– Mies, 24, avioliitossa

"Itse samassa tilanteessa. Vahvasti ihastunut myös toiseen naiseen, tunteet hiipuneet nykyiseen puolisoon ja hänen eleensä ja tapansa lähinnä ärsyttävät. Erosta puhuttu, ja hän on tehnyt hyvinkin selväksi, että se ei ole vaihtoehto. Jumissa täysin."
– Mies, 38, avioliitossa

"Joskus tällainen pienten asioiden ärsyttävyys on lähtenyt ratkeamaan kauttaaltaan, kun on sovittu selkeistä rooleista kodinpidossa: siinä opittiin molemminpuolisesti hyväksymään toisen erilaiset tavat, lopulta myös kotiasioiden ulkopuoleisissa jutuissa."
– Mies, 36, sinkku

"Se on peiliin katsomisen paikka. Vaikka toisen teot ovat ne, jotka ärsyttävät, ärsyyntyminen on ärsyyntyjän oma tunne: ärsyyntyjälle itselleen olennainen. Olenko liian suuntautunut toiseen? Olenko ohittanut omia juttuja? Osaanko olla oma itseni?"
– Ei sukupuolta, 43, 15 vuotta parisuhteessa

"Kyllä sinä haluat erota, jollet itse miehestä, niin ainakin arjesta. Peili käteen ja vastuunottoa omasta onnesta ja tunteista."
– Ei sukupuolta, 52, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat