Lontoolaispankin työntekijä ei millään meinannut tunnustaa totuutta työmatkansa ruokakuluista – sai potkut

Mies löytyi pizzerian uunin hormista:"Ei tällaista näe joka päivä" 1:37
KATSO MYÖS: Rikos mielessä? Mies löytyi pizzerian uunin hormista: "Ei tällaista näe joka päivä"

Työntekijä laskutti yritykseltä myös kumppaninsa ruokakulut. 

Brittipankki voitti oikeudessa työntekijänsä, joka veloitti firman kuluina muutakin kuin omia menojaan. Insiderin mukaan Citibankin työntekijä sai potkut listattuaan työmatkan kuluiksi myös kumppaninsa ruokia ja juomia. Lontoolaisessa pankissa työskennellyt analyytikko Szabolcs Fekete vei työnantajansa oikeuteen, koska piti irtisanomista epäreiluna.

Kertoi itse syöneensä kaksi annosta ruokia

Oikeuteen päädyttiin, koska vanhempi työtoveri huomasi Feketen kuiteissa ongelmia ja vaati selitystä. Amsterdamissa vuonna 2022 työmatkaillut Fekete kertoi alun perin syöneensä itse muun muassa kaksi leipää, kaksi pasta-annosta ja juoneensa kaksi kahvia.

Työtoveri hylkäsi kulupyynnön työmatkaruokailuista, koska appeita oli hänen arvionsa mukaan syönyt kaksi ihmistä ja toinen syöjä täytyisi nimetä. 

Sähköpostitse Fekete kuitenkin kertoi, ettei kuiteissa "ollut mitään erikoista". Hän kertoi viesteissä olleensa matkalla yksin ja juoneensa "kaksi kahvia, koska ne olivat hyvin pieniä". Muihinkin aterioihin löytyi selityksiä.

– Jätin sinä päivänä aamiaisen väliin ja join vain yhden kahvin aamulla. Lounaaksi söin yhden voileivän, juoman, ja otin kahvin mukaani toimistolle. Söin toisen leivän iltapäivällä, se oli myös illalliseni, Fete kuvaili oikeuden mukaan.

Kielsi kaiken, kunnes myönsi

Työtoveri jatkoi tenttausta ja vaati saada tietää, väittääkö Fekete syöneensä kaiken ostamansa itse. Fekete vakuutti syöneensä vain itsekseen ja totesi myös, ettei hänen pitäisi joutua "todistelemaan syömistapojaan".

Yrityksessä puheita yksinsyönnistä ei selvästi uskottu. Aiheesta pidettiin jopa erillinen palaveri, jossa Feteke kuitenkin edelleen kielsi kaiken. 

Myöhemmin hän kuitenkin tunnusti jakaneensa ruoan kumppaninsa kanssa. Hän kertoi työpaikan ja henkilökohtaisen maksukortin menneen sekaisin. 

Koska kaikki kulut oli yritetty maksattaa työnantajalla ja Fekete oli pyynnöistä huolimatta kieltäytynyt kertomasta totuutta, hänen työsuhteensa päätettiin. 

Yritti vedota isoäidin kuolemaan

Oikeudessa Fekete yritti vedota isoäitinsä hiljattaiseen kuolemaan ja kertoi olleensa sairauslomalla vastatessaan tenttikysymyksiin ruoankulutuksestaan. Hän kuvasi ymmärtäneensä väärin yrityksen kulupolitiikan. Kumppanistaan hän ei omien sanojensa mukaan halunnut kertoa yksityisyyden vuoksi.

Oikeus päätti työnantajan hyväksi, koska "kyse ei ollut rahasta". Tuomarin mukaan on mahdollista, että kuluepäselvyys johtui aluksi väärinymmärryksestä, mutta Fekete ei silti paljastanut totuutta tapahtuneesta, vaikka sitä häneltä useaan otteeseen kysyttiin.

– On merkittävää, ettei kantaja kertonut täydesti ja suoraan asioista ensimmäisen tilaisuuden tullessa, eikä hän vastannut kysymyksiin suoraan, tuomari linjasi.

Citibank ilmoitti Insiderille olevansa oikeuden päätökseen tyytyväinen. 

Katso myös: Äiti joutui ottamaan neljä pientä lastaan mukaan oikeuteen – näin se sujui

Huvittavat videot: Äiti joutui ottamaan neljä pientä lastaan mukaan oikeuteen 1:36
Huvittavat videot esittelevät lasten päivää oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat