Burger King oikeuteen: Whopper-hampurilaisia väitetään liian pieniksi

Pikaruokaketjujen hampurilaiset vastakkain – vertailussa Suomen kolme suurta: McDonald’s, Hesburger ja Burger King 6:09 Pikaruokaketjujen hampurilaiset vastakkain – vertailussa Suomen kolme suurta: McDonald’s, Hesburger ja Burger King
KATSO MYÖS: Mainoskuva vs. todellisuus: Testasimme, miltä pikaruokaravintoloiden hampurilaiset oikeasti näyttävät – vertaile itse.

Burger Kingiä vastaan nostetun ryhmäkanteen mukaan pikaruokaketju on esittänyt hampurilaisensa ruokalistoillaan todellisuutta suuremman kokoisina.

Burger Kingiä vastaan Yhdysvalloissa nostettu ryhmäkanne syyttää pikaruokajättiä asiakkaiden harhaanjohtamisesta, uutisoivat muun muassa BBC ja Reuters.

Ryhmäkanteen mukaan ravintolaketju on esittänyt kuuluisan Whopper-hampurilaisensa ravintoloidensa ruokalistojen kuvissa aitoa hampurilaista lihaisammalla pihvillä. Kanteessa syytetään myös, että kuvissa sämpylöiden välistä tursuaa täytettä – vastoin asiakkaiden kokemuksia sekin.

Kanteessa todetaan, että Whopper on saatu näyttämään 35 prosenttia todellisuutta suuremmalta. Myös lihan määrä on väitetysti kaksinkertainen kuvissa todellisuuteen verrattuna. 

Burger Kingin mukaan kanteen väitteet eivät pidä paikkaansa. 

BBC kertoo pikaruokajätin todenneen aiemmin, ettei sen tarvitse toimittaa hampurilaisia "juuri sen näköisinä kuin kuvissa".

Valamiehistö saa päättää

Piirituomari Roy Altman päätti, että juttu ratkaistaan oikeudessa. Altmanin mukaan on valamiehistön tehtävä päättää, mitä "järkevät ihmiset ajattelevat".  Sitä vastoin Altman hylkäsi syytteet siitä, että Burger King olisi ohjannut asiakkaita harhaan myös televisio- ja nettimainonnallaan.

Burger Kingin mukaan mainoksissa esitetyt pihvit ovat samoja, joita Whopperien välissä tarjoillaan asiakkaillekin.

Aiemmin kerroimme, että Taco Bell on haastettu oikeuteen. Oikeusjutun vireille pannut Frank Siragusa koki tacoketjun johtavan asiakkaita harhaan tiettyjen ruokien mainoskuvilla.

Lähteet: BBC, Reuters

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat