Australialaismies haastoi sairaalan oikeuteen ja vaati jättikorvauksia, koska häntä "kannustettiin" seuraamaan vaimon keisarileikkausta

Australialaismies haastoi sairaalaan oikeuteen sen vuoksi, että hänen "annettiin" katsella vaimonsa synnytystä.

Australialaismies väittää, että vaimon keisarileikkauksen seuraaminen tammikuussa 2018 laukaisi hänessä "psykoottisen sairauden". Mies haastoi Melbournessa sijaitsevan Royal Women's Hospitalin loppujen lopuksi oikeuteen asian vuoksi, uutisoivat muun muassa Independent, Business Insider ja 7News. Anil Koppula vaati miljardin Australian dollarin eli noin 604 miljoonan euron korvauksia.  

– Herra Koppula väittää, että häntä kannustettiin tai hänen suotiin seurata synnytystä, [ja] että hänen niin tehdessään hän näki vaimonsa sisäelimet ja verta... Hän sanoo, että sairaala rikkoi huolenpitovelvollisuutensa, jonka se oli velkaa hänelle, ja on velvollinen maksamaan hänelle vahingoista, oikeuden papereissa todetaan.

Keisarileikkaus onnistui ja vauva syntyi terveenä, mutta miehen mukaan siitä seurannut mielensairaus johti hänen avioliittonsa hajoamiseen. Oikeusjutun mies nosti useita vuosia lapsensa syntymän jälkeen. Hän vaati korvauksia psykologisesta vammasta, jonka väitti saaneensa. Mies päätti edustaa jutussa itseään sairaalaa vastaan. 

Sairaala ei myöntänyt rikkoneensa huolenpitovelvollisuuttaan, eikä mies sairaalan mukaan kärsinyt vahinkoa sairaala-ajasta.

Tutkimuksissakaan ei löydetty vakuuttavaa näyttöä miehen väittämästä sairaudesta tai sen yhteydestä keisarileikkaukseen. Tuomari hylkäsi jutun ja tyrmäsi sen "prosessin hyväksikäyttönä". 

Katso myös: Tämä äiti joutui ottamaan neljä lastaan mukaan oikeuteen

Huvittavat videot: Äiti joutui ottamaan neljä pientä lastaan mukaan oikeuteen 1:36
Utahissa asuva Torrey Scow joutui ottamaan vauvakolmosensa sekä 4-vuotiaansa mukaan oikeuteen, koska ei saanut näille hoitajaa. Velvollisuus saapua valamiehistöön, engl. jury duty, on Yhdysvalloissa pakollinen suoritus.

 

Lue myös:

    Uusimmat