"Loistava lopputulos" – ankkuri Eveliina Piipolle ylistystä palkintojuhliin päättyneestä viestistä

Suomen naiset Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo kamppailivat Ulricehamnin maailmancupin viestistä iloisen kolmossijan sunnuntaina.

Pyry saneli taktiikkaa perinteisen osuuksilla, mutta Roponen ja Piippo kantoivat komeasti vastuunsa vapaan hiihtotavan osuuksilla.

Roponen säilytti Pärmäkosken pelaamat asemat mitalikamppailussa, ja Piippo haastoi rohkeasti Ruotsin Jonna Sundlingin kamppailuun hopeasijasta. Norja voitti kilpailun joukkueella Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Invild Flugstad Östberg.

– Loistava lopputulos. Kauden toinen viesti ja kauden toinen kolmossija, päävalmentaja Matti Haavisto iloitsi.

Monosella oli lähtökiihdytyksessä pientä sählinkiä, eikä hangen kautta ollut helppo parantaa asemia. Hän tuli vaihtoon kahdeksantena seitsemän sekunnin päässä kilpailua siihen vaiheessa johtaneista Venäjästä ja Norjasta.

Pärmäkoski yritti karistaa Ruotsin Ebba Anderssonia, mutta onnistumatta. Sen jälkeen hän petasi Roposen paikkaa kamppailussa palkintosijoista.

– Lauran osuuden jälkeen ero kärkeen oli ihan hyvä. Krista pystyi napsimaan sijoja, mutta Ebba ei pudonnut. Ritu pääsi kuitenkin Ruotsin Charlotte Kallan kyytiin ja he ajoivat Venäjän kiinni, Haavisto kertasi kilpailun käänteitä.

Piippo onnistui taas ankkurina

Ankkuriosuudella Venäjän Jelena Soboleva kiihdytti Piipon takaa Ruotsin kantaan. Venäjä ja Ruotsi näyttivät jo karkaavan Piipolta, kunnes nuorten MM-kisojen hopeamitalisti pääsi käyttämään vahvuuksiaan Ulricehamnin nousuissa.

Piippo karautti Venäjän ohi ja karkuun, otti sitten Sundlingin kiinni. Taktiset vaihtoehdot olivat tilanteessa minimissä, kun kestävällä Piipolla oli vastassa sprinttihiihtäjä.

– Ohjeistimme Eveä yrittämään pitkää kiriä. Se oli ainoa mahdollisuus sprintteriä vastaan, Haavisto kertoi.

– Eve teki osuudellaan kaiken oikein, mutta ihan ei vielä riittänyt kakkossijaan. Ja hyvin hän tiesi vauhdinjakonsa osuuden alussa.

Piippo onnistui hienosti myös Beitostölenin viestissä joulukuun alkupuolella, kun Suomi otti kolmossijan joukkueella Johanna Matintalo, Pärmäkoksi, Roponen ja Piippo.

Lue myös:

    Uusimmat