Loihtiiko konkari jymypaukun? Antti Ruuskanen lähtee heittämään MM-mitalista – jakoi väkevän arvion

3:03
Antti Ruuskanen kommentoi videolla myös Dohan olosuhteita.

Kahden kuukauden kilpailutauon pitänyt Antti Ruuskanen lähtee Dohan MM-kisojen keihäänheittoon haastajan asemassa hienoisena jokerikorttina. Vaikkei Pielaveden miestä lasketa nyt suosikkien joukkoon, on miehen oma tavoite mitalisijoissa.

Ruuskasen kauden paras, 85,15, rävähti heti pielavetisen vuoden avauskisassa kesäkuun puolivälissä Raaseporissa. Ruuskanen arvioi olevansa nyt sesongin parhaassa iskussaan.

– Intoa on paljon ja on kuitenkin pitkä tauko siitä, kun olen viimeksi päässyt kilpailemaan, niin ainakin nälkäinen olo on. Tasan kaksi kuukautta on tänä päivänä siitä, kun olen viimeksi kilpaillut. Kyllä sitä jo kovasti odotetaan huomista karsintaa, Ruuskanen herkuttelee MTV Urheilulle.

Viimeksi Ruuskanen piti numerolappua rinnassaan Kalevan Kisoissa Lappeenrannassa elokuun alussa, jolloin hän kiskoi välineen 82,57 metriin. Pielavetinen kokee, että hänen kaltaisellaan kokeneella urheilijalla tauko tekee jopa hyvää.

– Olisi ollut aika paha homma, jos olisi joutunut koko kauden yrittämään, että pääsisi joukkueeseen ja saisi edes karsintarajan. Siinä on se vaara, että koneeseen lähtisi väsynyt mies. Ruuskasen poika ei ole tällä hetkellä ainakaan väsynyt mies.

"Toivotaan, että Ruuskasen putki säilyy"

Ensin selvitettävänä on huomisen karsinta, jossa karsintarajaksi on lyöty 84 metriä. Ruuskanen on toistaiseksi päässyt kaikissa yhdeksässä arvokisakarsinnassa aina finaaliin.

– Tyyli on vapaa, kunhan on 12:n joukossa. Toivotaan, että Ruuskasen putki säilyy näissä karsinnoissa. Tähän mennessä on hyvin mennyt, ja ilkeähän se olisi katkaista hyvää putkea.

– Nyt on monia arvokisoja takana ollut ja aina on päästy tuurilla ja taidolla eteenpäin. Toivotaan, että huomenna käy samalla lailla, suomalaisässä virkkoo.

Sen jälkeen edessä olisi sunnuntain finaali. Urallaan Ruuskanen on toistaiseksi kahminut kolme arvokisamitalia: olympiahopean, EM-kullan ja EM-pronssin.

– Puuttuva MM-mitali on unelma ollut. Siitä lähdetään taistelemaan, ja siihen vaaditaan huippuonnistumista. Omalla kohdalla kesän parhaat heitot on tänne satsattu ja panostettu.

Suomesta kehissä ovat keihäässä myös Oliver Helander sekä Lassi Etelätalo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja