Lionel Messin julkaisemalle kuvalle valtavaa kritiikkiä – "Voi vaikuttaa erittäin moniin"

Jalkapallon supertähti Lionel Messi julkaisi maanantaina kuvan, jossa toimii Saudi-Arabian matkailun mannekiinina. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet voimakkaasti Messin julkaisua.

Messin julkaisema kuva on tehty kaupallisessa yhteistyössä Saudi-Arabian valtion kanssa. Twitter-tili CIC Saudi Arabia tiedotti tiistaina, että Messi on virallisesti maan turismin lähettiläs. 

Kahta kuukautta aiemmin Messille oli lähetetty avoin kirje, jossa pyydettiin, että argentiinalainen ei ryhtyisi yhteistyöhön Saudi-Arabian kanssa. Taustalla on maan toistuvat ihmisoikeusrikkomukset. 

– Saudihallinto haluaa käyttää sinua hyväkseen puhdistaakseen likaisen maineensa. Maassa kidutetaan mielipidevankeja, käytetään seksuaalisesti hyväksi ja suljetaan kuukausiksi eristysselleihin, usein teollisella tavalla, kirjeessä sanottiin.

– Jos sanot kiitos Visit Saudille, hyväksyt automaattisesti ihmisoikeusrikkomukset. Mutta, jos sanot ei, niin lähetät vahvan viestin, että kaikilla ihmisoikeuksilla on arvonsa. Säädyllisyydellä on arvonsa, kidutuksella ja murhalla ei, kirje jatkui.

Nyt ihmisoikeusjärjestö Amnesty on tuominnut Messin ja Saudi-Arabian yhteistyön. 

– Kun Messi ottaa rahaa Saudi-Arabialle tehtävistä mainoksista ilman, että kertoo pimeistä puolista, tulee hänestä yksi suuren pelin palasista. Messillä on yli 300 miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja on sovelluksen neljänneksi seuratuin henkilö. Se voi vaikuttaa erittäin moniin. Se ei ole hyvä, kun hän ei näytä pimeitä puolia, Amnestyn Norjan osasto kirjoitti Twitterissä.

Alla Messin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja