Lindsay sai kahdeksannen keskenmenon – aviomies jakoi musertavan tekstin: ”Jälleen kerran lapsemme olisi voinut tappaa vaimoni”

5:51
Sohvin lapsi syntyi kymmenen vuotta sitten traumaattisen imukuppisynnytyksen lopuksi. Ennen ponnistusvaihetta Sohvi sai kuitenkin kuulla arvostelua lähestulkoon kaikesta, mitä teki tai jätti tekemättä.

Love What Matters -sivusto jakoi aviomiehen koskettavan tekstin siitä, kuinka hänen vaimonsa sai jo kahdeksannen keskenmenon. Mies kuvailee avioparin yritystä saada lapsia traumaattiseksi.

Amerikkalainen David Blair jakoi Love What Matters -sivustolle hänen ja vaimonsa koskettavan tarinan. Aviopari on yrittänyt jo vuosien ajan saada lapsia, mutta jokainen raskaus on päättynyt keskenmenoon. Davidin vaimo Lindsay on saanut jo kahdeksannen keskenmenonsa.

– Vaimoni kantoi sisällään meidän kahdeksatta lastamme. Kahdeksatta menetystämme. Jokainen solu sisälläni huutaa kivusta, kertoo David.

"Oloni on turta"

David muistelee hetkeä, jolloin hän jälleen kerran istui odotusaulassa sairaalassa. David katsoi, kuinka hänen vaimonsa viedään tutkimushuoneeseen, ja miehen olo oli lohduton. 

– Olin vihainen. Olin vihainen ja surullinen, ja oloni oli turta, David kertoo.

– En voi uskoa, että siitä on kulunut käytännössä kaksi vuotta, kun viimeksi katsoin elämäni rakkauden – vahvimman ja rohkeimman ihmisen, jonka tiedän – käyvän uudestaan läpi helvetin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Lindsay oli raskaana, ja aviopari odotti näkevänsä lapsensa muutaman kuukauden päästä.

Lääkärillä oli kuitenkin surullisia uutisia, vaikka aviopari oli nähnyt vauvan sydämensykkeen ultraäänessä vain muutamaa tuntia aikaisemmin.

– Mutta lääkärit myös näkivät, ettei lapsi selviä kohdussa kasvaakseen isommaksi. Joten jälleen kerran lapsemme olisi voinut tappaa vaimoni.

Lindsay selvisi hengissä, mutta aviopari menetti lapsensa jo kahdeksannen kerran. Davidin mukaan, jos vauva olisi kasvanut vielä isommaksi, olisivat Lindsayn munanjohtimet voineet revetä. Tämä olisi johtanut vakavaan verenvuotoon ja jopa menehtymiseen. David koki olonsa avuttomaksi.

– Yritin olla ajattelematta tilanteen vakavuutta silloin. Hoin itselleni, että me pääsemme tästä yli. Älä itke enää holtittomasti tuntemattomien edessä sairaalassa, David kertoo ajatelleensa.

David selasi Facebookkia 2–3 tunnin ajan ja yritti keskittyä lukemaan uutisia. Mieli kuitenkin palasi jatkuvasti hetkeen, kun hän tajusi mitä oli tapahtunut.

Kivun käsittely vaatii aikansa 

Davidin mukaan hän ja Lindsay yrittivät jatkaa elämäänsä. Useat menetykset kuitenkin varjostivat arkea, ja oli vaikea yrittää keskittyä tavallisiin asioihin, kuten television katseluun tai puhelimien selaamiseen, kun ajatukset olivat muualla. 

– Tuntuu siltä, ettei mikään oikein auta. Koska päivän päätteeksi menimme kotiin ja istuimme tyhjyydessä tietäen, että talossamme on jälleen yksi sydämenlyönti vähemmän, sanoo David.

– Minun ja Lindsayn täytyi taas käsitellä kipua menetyksestä, toipumisesta ja unelmien murskaantumisesta.

David yritti parhaansa mukaan helpottaa vaimonsa oloa. Hän etsi hyviä elokuvia katsottavaksi, keksi yhteistä tekemistä tai varasi jopa lomamatkoja, että Lindsay pääsisi talosta ulos.

– Vaikka tekisin kaikkeni, en pysty muuttamaan todellisuutta ja sitä, mitä olemme yhdessä käyneet läpi. En voi ottaa pois hänen kipuaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

David kamppailee yhä ajatustensa kanssa, mutta kaikesta huolimatta avioparin liitto vain vahvistuu. David on hämmentynyt siitä, kuinka vahva hänen vaimonsa on.

David palaa hetkeen, kun he saivat kuulla kahdeksannesta keskenmenosta.

– Vaimoni näytti vahvuutensa, niin kuin hän aina tekee. Vaikka hän oli lääkkeistä sekaisin ja kävi juuri läpi kamalimpia ja traumaattisimpia kokemuksia ikinä, hän on erityisen vahva. 

David ja Lindsay rakastavat toisiaan paljon. David muistuttaa muita keskenmenon saaneita siitä, että nämä eivät ole yksin. Se auttaa surun keskellä.

– Jos olet samanlaisella matkalla kuin me, etsi vahvuutta siitä tiedosta, että et ole yksin.

Lähteet: Love What Matters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja