Mainos

Laukkasi nelinkontillaan ja söi ruohoa – nainen eli seitsemän vuotta hevosena

Hevosena puolet lapsuudestaan elänyt nainen uskoo, että hevosleikki oli hänen tapansa paeta stressiä. 

Taideterapeuttina työskentelevä 47-vuotias Kate Havors kertoo saaneensa ensimmäisen henkisen hevoskokemuksensa kuusivuotiaana voitettuaan koulussa järjestetyn konttauskilpailun.

Tämän kokemuksen innoittama nainen eli peräti seitsemän vuoden ajan kuin hevonen. Skotlantilaisella maatilalla asunut Havors kertoo syöneensä heinää aina silloin, kun hänen vanhempansa eivät olleet vahtimassa. Ruokailun lisäksi hän pyrki myös näyttämään hevoselta. 

– Tein hevosenkenkiä vanhoista korkkilaatoista ja leikkasin ne hevosenkengän muotoon. Käytin äitini tyhjiä kasvovoidepurkkeja kavioina, nainen muistelee.

Hevoshahmo oli persoonallisuuden jatke 

Havors kertoo, että hevosena olo sai hänet tuntemaan itsensä erittäin vapaaksi ja luovaksi. Nainen kertoo hänellä olleen yhteensä 32 persoonaltaan erilaista hevosta, joksi hän vuorotellen muuttui. 

– En koskaan täysin uskonut, että olin hevonen. Se oli enemmänkin kuin persoonallisuuteni jatke, joka sai minut tutkimaan elämäni eri puolia, Havors kertoo.

Havorsin isä lopetti kuitenkin tyttäriensä hevosleikit Katen ollessa 13 vuoden ikäinen. Tuolloin hän oli ehtinyt elämään hevosena jo seitsemän vuoden ajan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Kun kolmetoistavuotiaana olin ravaamassa naapurini tiellä, isäni tuli ulos ja sanoi minulle Shakespearen äänellä ”kultaseni, tulee aika, jolloin jokaisen nuoren naisen on laitettava kaviot pois”.

Hahmon ottaminen keino hallita stressiä

Nykyisin taideterapeuttina työskentelevä Havors uskoo, että lapset pakenevat todellisuutta käsitelläkseen vaikeita asioita elämässään. Hän uskookin lapsuutensa kokemuksen olleen keino hallita stressiä, jota hänen isänsä työkiireet ja sairastuminen aiheuttivat. 

– Näen työssäni melko usein lapsia, jotka teeskentelevät olevansa eläimiä, kuten loukkaantuneita koiria, jotka tarvitsevat pelastamista villieläinten kynsistä, Havors toteaa.

Vaikka Havorsin hevoskokemukselle laitettiin aikoinaan piste, naisen vahva yhteys hevosiin ei kuitenkaan katkennut, vaan hän on tekemisessä hevosten kanssa paljon vielä nykyäänkin.

Myös tällä naisella on hieman tavallisesta poikkeava elämäntyyli. 

4:30

Lähde: NZHerald

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.