Lähes 50 kiloa laihduttanut Cassie huomasi, että terveellinenkään ruokavalio ei auta pudottamaan painoa, jos nämä kaksi asiaa ovat pielessä

Näin valmistat ravitsevan välipalan 8:22
Millainen ruokailurytmi olisi suomalaisille paras?

Australialaisnainen sai verkkovalmennuksesta tukea painonpudotukseensa. Nyt hän syö terveellisemmin ja liikkuu enemmän kuin ennen. Hän kertoo olonsa parantuneen myös henkisesti.

Melbournelainen kolmen lapsen äiti Cassie Krawczyk, 31, kertoo News.com.au-sivuston haastattelussa keventäneensä 45 kiloa ruokavalion ja liikunnan avulla.

Annoskoot olivat suuria

Kun Cassie synnytti toisen lapsensa vuonna 2015, hän tiesi, että hänen pitäisi muuttaa elämäntapojaan. Ne eivät tuohon aikaan olleet kovin hyvällä mallilla ja hän painoi 109 kiloa.

Cassie kokee, että hänellä oli tuolloin epäterve suhde ruokaan. Annoskoot olivat lähteneet käsistä.

– En loppupeleissä edes syönyt niin huonosti. Söin terveellistä ruokaa, mutta annoskoot olivat todella valtavia, hän muistelee.

– Ajattelin, että koska syön terveellisesti, voisin syödä niin paljon kuin haluan. Niinpä päädyin ottamaan aina toisen tai kolmannenkin annoksen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elämäntapamuutokseen motivoineet asiat

Cassien motivaationa keventämiselle oli se, että hänen tyttärensä tarvitsisivat jonkun pitämään heistä huolta tulevina vuosina.  Hän halusi myös olla parempi roolimalli lapsilleen terveellisten elämäntapojen suhteen. 

Edellä mainittujen syiden lisäksi Cassie ei pitänyt itseään viehättävänä. Hän kertoo vain esittäneensä muiden seurassa, että hänellä olisi hyvä itsetunto. Hän kertoo olleensa joukon vitsiniekka ja hassutelleensa saadakseen huomiota.

– Kun nyt katson ajassa taaksepäin, voin myöntää, että en yhtään pitänyt itsestäni silloin.

Ylipaino vaikutti Cassien mukaan haitallisesti hänen vastustuskykyynsä. Lisäksi hän ei koskaan löytänyt mieleisiään vaatteita. Hän yritti peitellä muotojaan, koska häpesi niitä.

Uusille elämäntapaurille ruokavalion ja liikunnan avulla

Avuksi elämäntapamuutokseen löytyi netin kautta toteutettu painonpudotusohjelma vuoden 2015 lopulla. Ohjatun valmennuksen avulla Cassie laihdutti 45 kiloa. Hänen onnistui muuttaa ajattelutapaansa ja suhtautumistaan ruokaan.

– Minusta tuli terveempi, vahvempi ja itseluottamukseni kasvoi. Olen nyt todella aktiivinen ja suhteeni ruokaan on muuttunut aivan täysin.

Cassie mukautti ruokamääriään tavoitteisiinsa. Hän keskittyi treenaamaan. 

Urheilullisempi elämäntyyli alkoi kävelylenkeillä. Myöhemmin hän alkoi juosta ja ajan myötä pidempiä matkoja. Tämän jälkeen hän aloitti salitreenaamisen.

Takapakkiakin tuli

Vuonna 2018 Cassien elämässä tuli lisää haasteita. Poikansa syntymän jälkeen hän alkoi kärsiä synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Synnytyksen jälkeen Cassie lihoi kymmenen kiloa.

– Moni asia muuttui, minkä vuoksi oli vaikeampaa päästä takaisin ruotuun. Kun se sitten onnistui, kaikki lähti taas hyvin käyntiin.

Liikuntaa ja mielen tyynnyttämistä

Nyt Cassie treenaa kuusi kertaa viikossa. Ohjelmassa on niin kestävyyskuntotreeniä kuin painonnostoa.

Vapaapäivinään Cassie käy joogassa ja meditoi. Näiden harrastusten avulla mieli tyyntyy.

Cassie kertoo oppineensa taas rakastamaan itseään. Hän kokee olevansa nyt parempi äiti, vaimo ja ennen kaikkea onnellisempi ihminen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tuntuu kuin olisin ihan eri ihminen kuin ennen.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat