Kyselyn tulos: Näin tyytyväisiä olemme seksielämäämme

Suurin osa Studio55.fin seksikyselyyn vastanneista kertoi olevansa erittäin tyytyväisiä seksielämäänsä. Tyytyväisimpiä olivat ne, jotka harrastavat seksiä vähintään kerran viikossa ja joiden suhteet olivat kestäneet kymmenen vuotta tai vähemmän. Mutta millainen seksi sitten on hyvän seksielämän perusta?

Iällä ja sukupuolella ei ollut juuri merkitystä seksielämän tyydyttävyyden kannalta. Yli puolet, 54 prosenttia, kyselyyn vastanneista oli ollut yhdessä kumppaninsa kanssa jo yli 20 vuotta, joten aina liekki ei sammu pitkänkään suhteen myötä. Noin joka kymmenennellä vastaajalla ei kuitenkaan ollut vakituista kumppania.

Miehillä enemmän suhteita

Sukupuolella oli tosin merkitystä, kun kysyttiin seksikumppaneiden määrää: miehillä kumppaneita oli ollut selvästi naisia enemmän. Vastanneista lähes 40 prosentilla seksikumppaneita on ollut 11 tai enemmän, ja joka kymmenennelle vastaajalle oli ehtinyt kertyä yli 40 rakastajaa elämän varrella.

Kuitenkin 28 prosenttia oli harrastanut seksiä vain muutaman, 2–5 eri ihmisen kanssa, ja 14 prosentilla oli ollut vain yksi kumppani.

Omin käsin onneen

Itsetyydytys oli yleisempää miesten kuin naisten keskuudessa, ja he myös masturboivat naisia säännöllisemmin. Vailla kumppania olevista kolme neljästä kertoi harrastavansa seksiä itsekseen.

Ikä vaikutti selvästi itsetyydytysintoon: mitä vanhempi vastaaja, sitä vähemmän masturbointia harrastettiin.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Kyselyyn osallistui Studio55.fi-sivustolla 15.–20.3.2012 yhteensä lähes 800 yli 50-vuotiasta vastaajaa.

64 prosenttia heistä oli naisia ja 36 prosenttia miehiä. 51 prosenttia vastaajista oli 55−64-vuotiaita, 25 prosenttia alle 55-vuotiaita, 22 prosenttia 65−74-vuotiaita ja 2 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja