Kuvat: Tällainen on rehtorin kohuttu ökymersu

S-sarja on Mercedes-Benzin henkilöautomalliston suurin luokka. S 300 BlueTEC Hybrid on kuitenkin malliston halvin vaihtoehto.

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n rehtorilleen Heikki Saastamoiselle hankkima S-sarjan Mercedes-Benz on hulppea edustusauto. Sen lähtöhinta Suomessa on hieman yli 117 000 euroa.

Saastamoisen epätavallisen kallista työsuhdeautoa perusteltiin pitkillä työmatkoilla. Kohun vuoksi rehtorin autoetu on peruutettu ja Saastamoinen luopuu S-sarjalaisestaan.

Lisävarusteissa löytyy         

Valtionpäämiesten suosimassa S-sarjassa on totuttu näkemään ominaisuuksia ja varusteita, jotka ovat myöhemmin yleistyneet muissakin autoissa. Esimerkiksi lukkiutumattomat ABS-jarrut ja vakionopeudensäädin esiteltiin S-sarjalaisessa jo vuonna 1978.

Myös uuden S-sarjalaisen lisävarustelista on syntisen pitkä. Auton hinta on nopeasti tuplattu, jos lisävarusteiden kanssa heittäytyy ahneeksi.

Kun ottaa huomioon, että S-sarjalainen on perusmallinakin varustettu herkuilla, joita ei moneen halvempaan autoon ole edes saatavilla, ei liene yllätys, että lisävarusteet vaihtelevat röyhkeän ja järjettömän välillä. Lisävarusteet, kuten dynaamista, ortopedispesialistien suosittelemaa istumista aktiivisesti tukeva hierontatoiminto sekä hyvänolon tunnetta edistävien, parfyymeja muistuttavien tuoksujen suihkutusjärjestelmä kertovat paljon auton kohderyhmästä.

Taloudellinen ja tehokas                         

Uusi S 300 -hybridi yhdistää 2,2-litraisen nelisylinterisen dieselmoottorin tehokkaaseen hybridimoduliin. Sähkömoottorin kanssa yhteistyössä toimiva nelisylinterinen diesel on yksi tämän hetken taloudellisimmista voimanlähteistä. Sähkömoottorilla saadaan jopa 500 newtonmetriä lisää vääntöä.

204-hevosvoimaisen edustusauton huippunopeus on 240 kilometriä tunnissa.

Takavetoinen S 300 -hybridi on varustettu seitsenportaisella automaattivaihteistolla sekä ECO-start-stop-järjestelmällä. Autosta on saatavissa myös pidemmällä akselivälillä varustettu Lang-versio.

Lue myös:

    Uusimmat