Kuvaspesiaali: Tässä ovat vuoden 2016 isot sedan-uutuudet

Ensi vuonna on vuorossa paljon mielenkiintoisia autouutuuksia isojen sedanien luokassa. Tässä katsaus vuoteen 2016.

Vuoden aloittaa täysin uusi Mercedeksen E-sarjalainen, josta on julkaistu Teknavissakin jo usempia juttuja. Odotukset ovat todella korkealla tämän uutta turvatekniikkaa täyteen pakatun auton osalta. Moottorivalikoima tulee olemaan laaja sisältäen 4-, 6- ja 8-sylinterisiä vaihtoehtoja, ja on tarjolle tulossa isoveli S-sarjan tapaan myös hybridimalli.

Myös yksi Mercedeksen pahimmista kilpailijoista uudistuu, kun BMW tuo 100-vuotisjuhlansa kunniaksi markkinoille uuden 5-sarjan mallin. Uusi malli on parhaimmillaan 100 kiloa edeltäjäänsä kevyempi ja malliston tehot ovat luonnollisesti nousseet. M5:n teholukema noussee yli 600 hevosvoiman ja mielenkiintoisimpana uutuutena mallistoon on tulossa neljällä turbolla varustettu 3,0-litrainen kuusisylinterinen turbodiesel, joka tarjoaa tehoa yli 400-hevosvoimaa ja vääntöä 800 newtonmetriä.

Saksalaisten premium-merkkien osalta myös Porsche uudistaa lippulaivamallinsa. Uusi Panamera säilyttää perustyylinsä, mutta mittasuhteet tulevat olemaan nykyistä mallia sopusuhtaisemmat. Nykytrendin mukaisesti myös Panamera on edeltäjäänsä kevyempi. Moottorit ovat kokeneet päivityksiä ja esimerkiksi 3,0-litrainen tuplaturbodiesel tulee tarjoamaan arviolta 385 hevosvoimaa. Mallistosta löytyy jatkossa hybridejä kaksin kappalein; tällä hetkelläkin olevan V6-moottorisen hybridin lisäksi sähköavustusta saa jatkossa turboahdetun V8:n parina.

Loppuvuonna on tulossa hieman edullisempaan hintaluokkaan kuuluva Opel Insignia. Malli on myös Vuoden Auto Suomessa 2016 pokanneen Astran tyyliin huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi. Uutuudella pyritään kilpailemaan myös premium-merkkien kanssa, joten sisustuksen ja laatuvaikutelman voi odottaa olevan ajan tasalla. Malliston huipulle Opel tarjoaa 325-hevosvoimaista ahdettua veekutosta. Dieselpuolelle esitellään 1,6-litraisen CDTI:n jopa 200-hevosvoimainen versio.

Markkinoille on myös tulossa kattaus mielenkiintoisia jo esiteltyjä autoja. Näiden joukosta löytyvät muun muassa täysin uusi Alfa Romeo Giulia, Renault Talisman ja Kia Optima.

Lue myös:

    Uusimmat