Uuden Optiman hinnat julki

Kia esittelee uuden neljännen sukupolven Optiman Suomessa tammikuussa. Auton hinnat vahvistettiin jo nyt.

Uuden Kia Optiman hinnat alkavat 29 646 eurosta. Alkuun uutuus tulee tarjolle 1,7-litraisella CRDi-dieselmoottorilla (141 hv) ja 2,0-litraisella bensamoottorilla (163 hv), mutta mallisto täydentyy syksyllä esiteltävän farmarin myötä. Silloin mallistoon saadaan ladattava PHEV-hybridiversio ja 245-hevosvoimainen Optima GT.

Uusi Optima on kasvanut joka suuntaan. Korin mittasuhteet ovat kuitenkin säilyneet hyvin samankaltaisena kuin ennen, ja auto on helposti tunnistettavissa Optimaksi. Ulkoisesti muutosta voisi melkein luulla faceliftiksi. Kasvaneiden mittojen myötä myös tilaa on aiempaa enemmän. Matkustamossa ollaan väljemmin ja myös tavaratila on kasvanut.

Kasvaneiden tilojen lisäksi myös sisustuksen ilmeeseen ja laatuvaikutelmaan on panostettu. Ohjaamo on muotoilullisesti yhtenäisempi ja keskikonsolista löytyy uusi 7-tuumainen kosketusnäyttö.

Optimasta löytyy myös aiempaa laajempi kattaus uusia turvavarusteita. Autosta löytyvät muun muassa mukautuva vakionopeudensäätimellä, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, kaukovaloavustin ja kuolleen kulman varoitin. Turvallisuutta lisää myös aiempaa jäykempi kori ja uusi Optima saavuttikin viisi tähteä Euro NCAPin törmäystestissä.

Varustetasoja Optimaan on tarjolla neljä: LX, EX, Business Premium ja Business Luxury. Näistä ensimmäinen pitää sisällään muun muassa kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin, navigointijärjestelmän, peruutuskameran ja vakionopeudensäätimen. Parhaan varustetason herkuista mainittakoon muun muassa 360-asteen kamerajärjestelmä, sähköisesti säädettävä jousitus, panorama-kattoikkuna ja Harman/Kardon Premium -äänentoistojärjestelmä. Varustepakettien hintoja ei vielä tarkennettu, mutta jo lähtötason varustelua voi pitää kilpailukykyisenä.

Lue myös:

    Uusimmat