Ensimmäiset salakuvat: BMW:n uusi 5-sarjalainen käy läpi laihdutuskuurin

BMW:n 5-sarjalainen on yksi suosituimmista premium-luokan sedaneista. Nykyinen vuonna 2010 markkinoille tullut malli on säilyttänyt asemansa markkinoilla hyvin tähän saakka.

Kilpailijat eivät kuitenkaan lepää hetkeäkään. Audi päivitti A6-malliston ja Mercedes esittelee kokonaan uuden E-sarjalaisen ensi vuonna, joten BMW joutuu Vitosen kanssa varmasti ahtaalle. Baijerilaisetkin ovat jo valmistautumassa sukupolven vaihdokseen, ja Nürburgringillä onkin bongattu vuonna 2017 markkinoille tuleva uusi 5-sarjalainen.

Testejä liikkui 5-sarjan käytännöllinen farkkumalli. Päivittäiskäytön lisäksi ajo-ominaisuudet ovat kriittisessä roolissa tässäkin kokoluokassa, ja sen takia testejä tehdään myös rataolosuhteissa. Ajettavuuden parantamiseksi uuden vitosen paino tulee tippumaan ja sen korissa hyödynnetään 7-sarjan yhteydessä esiteltyä Carbon Core -tekniikkaa, joka siis tarkoittaa hiilikuidun käyttöä korirakenteissa. Auton omamassa tulee tippumaan mallista riippuen noin 100 kiloa.

Perinteisten neli- ja kuusisylinteristen moottoreiden lisäksi tarjolle on tulossa ainakin erityisen pienipäästöinen pistokehybridimalli.

Ensimmäisissä kuvissa saimme myös kurkistuksen auton sisätiloihin. Ratti ja uudelleen muotoiltu vaihteenvalitsin ovat saaneet vaikutteita uudesta 7-sarjalaisesta. Testiautossa on kuvan perusteella perinteinen analoginen mittaristo, mutta ainakin lisävarusteiseksi on tulossa täysin digitaalisesti toteutettu mittaristo. Lisäksi iDrive-järjestelmä päivittyy isoveljen jalanjäljissä.

Lue myös:

    Uusimmat