KuPS voittoon eurokentillä, SJK:lla nihkeämpää

Kuopion Palloseura selvisi alun ahdingosta ja venyi kotivoittoon miesten jalkapallon Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Kuopiolaisjoukkue sai hyvät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun Georgiaan, kun se kaatoi FC Dila Gorin 2-0.

KuPSin kannattajille tarjottiin riemun aihetta, kun runsaat puoli tuntia oli pelattu. Kotijoukkueen 1–0-johtomaalin ampui Janis Ikaunieks, jonka alakulmaan suuntaama kierteinen vapaapotku yllätti Dila Gorin maalivahdin Danilo Kanevtsevin.

Ennen maalia KuPS oli pulassa näppärästi syötelleen ja vauhdikkaasti hyökänneen Dila Gorin kanssa. Vierasjoukkueella oli yksi huippupaikka, mutta KuPSin maalivahti Johannes Kreidl torjui nyrkeillään brasilialaisen Andersonin kovan vedon.

– Hyvä pallollinen ja kovasti prässännyt joukkue oli vastassa. Saimme sitten rentoutta ja pelimme aukesi. Paikkoja oli ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, KuPSin kapteeni Henri Toivomäki sanoi.

KuPSin toisen maalin viimeisteli varmasti rangaistuspotkusta Tim Väyrynen. Erotuomari Luca Cibelli vilhelsi rankkarin käsivirheen vuoksi.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Dila Gorin kotistadionilla.

Konferenssiliigaa pelasi torstaina toinenkin suomalaisjoukkue. Seinäjoen Jalkapallokerho hävisi vieraskentällä tallinnalaiselle FC Floralle 0–1.

Lue myös:

    Uusimmat