Kumoaako tämä hedelmä roskaruoan vaikutukset?

Granaattiomenasta saadut polyfenolit saattavat tehdä hyvää kovettuneille verisuonille.

Tuore tutkimus paljastaa, että granaattiomenat voivat kumota jotkut roskaruoan vaikutukset, sillä granaattiomenasta tehty valmiste auttaa tutkimuksen mukaan pitämään verisuonet terveinä. Verisuonten terveys onkin ensimmäinen askel sydänkohtausten ja halvausten estämiseen.

Espanjalaistutkijat ottivat selvää, millaiset vaikutukset granaattiomenan kasvista saaduilla kemikaaleilla, polyfenoleilla, on possujen verenkiertoon. Ne valittiin tutkimukseen siksi, että niiden sydän- ja verisuonijärjestelmä on samankaltainen kuin ihmisten.

Kokeessa käytettiin lihottavia ruokia, jotka vahingoittavat verisuonia ja erityisesti herkkiä limakalvoja. Nämä vahingot voivat johtaa ateroskleroosiin eli valtimoiden kovettumiseen, joka puolestaan saattaa aiheuttaa sydänkohtauksen tai halvauksen.

Roskaruoalla ruokittujen eläinten verisuonet menettivät elastisuuttaan. Eläimet myös muodostivat vähemmän verisuonia laajentavaa kaasua, typpioksidia. Lisäksi niillä oli muita sydänsairauksien merkkejä.

Kun possuille annettiin päivittäin granaattiomenan polyfenoleja sisältävää ravinnetta, monet roskaruoan vaikutuksista kuitenkin kumoutuivat.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun granaattiomenan terveysvaikutuksista puhutaan. Aiemmassa tutkimuksessa todettiin, että granaattiomenamehu auttaa madaltamaan verenpainetta, luultavasti siksi, että se vähentää kehon stressihormonien määrää.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja