Työryhmä kehitti ruokavalion tarkasteltuaan Papua-Uuden-Guinean maaseudulla asuvien ihmisten suolistomikrobiomia.
Tutkijat kehittivät teollistumattomien yhteiskuntien ruokailutottumuksista vaikutteita saaneen ruokavalion, joka voi vähentää merkittävästi monien kroonisten sairauksien riskiä. Havainnoista kerrotaan tiedotteessa.
Lue myös: Tämä kansantauti on diabetesta yleisempi ja silti monelle tuntematon – seulonnoilla ehkäistäisiin turhia kuolemia
Cell-tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen tekoa johtanut professori Jens Walter ja tutkija University College Cork -korkeakoulusta kertoo tiedotteessa, että teollistuminen on vaikuttanut voimakkaasti suolistomikrobiomiin, mikä on todennäköisesti lisännyt kroonisten sairauksien riskiä.
Teollistunut ruokavalio sisältää runsaasti prosessoituja elintarvikkeita ja vähän kuitua ja on vaikuttanut siihen, että erilaiset krooniset sairaudet, kuten lihavuus, diabetes ja sydänsairaudet, ovat lisääntyneet huomattavasti vauraissa maissa.


