Mainos

Koti-isä kertoo: Luovuin urastani vaimoni ja lasteni vuoksi

Kolmen lapsen isä kertoo, kuinka stressaavasta työstä luopuminen muutti hänen elämänsä suunnan – vain ja ainoastaan paremmaksi.

Tärkeän päätöksen perheensä hyväksi tehnyt Matthew kertoo päätyneensä ratkaisuun pohtiessaan omaa lapsuuttaan. Kun hän oli pieni, hänen isänsä teki pitkiä työpäiviä, jotka olivat pois perheen kanssa vietetystä ajasta. Varttuessaan Matthew kuvitteli perhemallin seuraavan häntä; myös hän tulisi työskentelemään ahkerasti perheensä toimeentulon eteen.

– Mutta kuinka tylsältä se kuulostaakin, elämä ei koskaan mene niin kuin on suunniteltu. Ja en voisi olla onnellisempi, mies kuvailee. 

Koti-isän tittelistä tuli ylpeyden aihe 

Kun vaimo Liz sai pariskunnan ensimmäisen lapsen, isä vietti iltoja, viikonloppuja ja jopa lomia toimistolla, äidin huolehtiessa yksin kotona pienokaisesta. Yksinäisyyttä kokenut äiti päättikin hankkia 10 kuukautta vanhalle lapselle hoitajan ja palata takaisin työelämään. Pian perhe kuitenkin ymmärsi, ettei heillä olisi varaa kalliiseen päivähoitoon, vaan asiaan olisi keksittävä toinen ratkaisu.

– Keskustelujen jälkeen oli selvää, että Lizin ura oli tuottoisampi. Joten sen sijaan, että kuluttaisin enemmän kuin tienaisin, tein päätöksen jättää stressaavan työni ja ryhtyä kokoaikaiseksi koti-isäksi.

Ensimmäiset viikot alle vuoden ikäisen lapsen kanssa osoittivat kuitenkin totuuden. Vasta oltuaan päivät kotona lapsensa kanssa hän ymmärsi, kuinka paljon työtä se vaatii; loputonta syöttämistä ja vaipan vaihtoa. Ensimmäisten viikkojen jälkeen asiat alkoivat kuitenkin jo sujua paremmin. Koti-isän tittelistä tuli hänelle ylpeyden aihe.

–  Sain opettaa pojalleni ensimmäiset sanat ja sen, kuinka lusikkaa käytetään. Rakastin olla osana näitä tärkeitä etappeja, kuten auttamassa ensimmäisten askelten kanssa, Matthew kertoo.

Isä ei kadu päätöstään – päinvastoin

Kaikki tämä tapahtui viisi vuotta sitten, ja nyt pariskunnalla on yhteensä kolme lasta. Matthew kertoo jättäneensä entisen stressaavan työnsä ja työskentelevänsä nykyisin osa-aikaisena hotellialalla. Joustavat työajat ja stressittömämpi työ ovat saaneet aikaan sen, että isä ehtii nauttia täysin rinnoin myös perhe-elämästä. 

Kaikki nämä vuosien aikana tehdyt päätökset ovat saaneet isän ymmärtämään jotain todella tärkeää.

– Me teimme päätökset yhdessä, ja sen sijaan, että pakottaisimme toisen tekemään jotain, mitä hän ei todella halua, teimme parhaamme löytääksemme tasapainon.

Isä kertoo rakastavansa sitä, että voi laittaa lapset iltaisin nukkumaan ja viettää heidän kanssaan aikaa viikonloppuisin.

– Uskon, että jos olisin pysynyt entisessä työssäni, olisin katunut näiden hetkien menettämistä, Matthew toteaa.

Lähde: Redbook 

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.