Mainos

Kopioi muiden ideat ja julkaisee ne ominaan? Snapchat-sovellus rajujen väitteiden kohteena

Snapchat on julkaissut useita filttereitä, jotka muistuttavat muiden taiteilijoiden töitä.

Snapchatin filtterit ovat hauskoja: niillä omia kasvojaan voi muokata mielin määrin. Teen Vogue -lehden mukaan filttereissä on kuitenkin jotakin huolestuttavaa: Snapchatia on nimittäin syytetty niiden vuoksi ideavarkaaksi.

Ongelma on tämä: Snapchat on julkaissut useita filttereitä, jotka muistuttavat epäilyttävästi muiden taiteilijoiden luomuksia. Esimerkiksi 11 vuotta alalla toiminut meikkitaiteilija Argenis Pinal epäili, että Snapchat on inspiroitunut liikaa hänen Jokeri-hahmoaan kuvaavasta meikistä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Samoin kävi Mykie-nimisen taiteilijan sateenkaarimeikille, jota muistuttava filtteri nähtiin myös Snapchatissa. Kumpikin taiteilija julkaisi Instagram-kuvienjakopalvelussa kuvan sekä omasta luomuksestaan että Snapchatin filtteristä.

Molemmat filtterit poistettiin palvelusta myöhemmin. 

Snapchat kommentoi asiaa The Ringer -lehdessä. Se totesi, että "luovaan prosessiin toisinaan sisältyy inspiroitumista, mutta sen ei pitäisi koskaan johtaa kopioimiseen. Taiteilijiden kopioimista emme siedä, ja hoidamme asian siihen liittyvien henkilöiden kanssa".

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Aiemmin palvelussa on nähty myös taiteilija Alexander Khokhlovin maalauksia muistuttava filtteri. Tuolloin Snapchat kommentoi, että filtteri kieltämättä muistuttaa "toisen taiteilijan" työtä, ja kuvasi tilannetta "noloksi virheeksi".

Mutta miten upeita meikkejä luodaan? Katso ja ihastu:

5:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.