Kommentti: Krista Pärmäkoski on poikki kauden huippuhetkellä – kertoi itsekin, kuinka tämän olisi voinut välttää

0:56
Krista Pärmäkoski pettyi hiihtoonsa: "Aikaisemmat kisat näkyivät – toivotaan loppukisoihin ihmettä."

Krista Pärmäkoski valitteli tiistaina (taas) väsymystä ja toivoi ihmettä MM-hiihtojen loppusuoralle. Jälkiviisaana voisi kysyä: Olisiko joku matka pitänyt jättää hiihtämättä? MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Planicasta.

Pärmäkoski on urakoinut kisoissa kaikki matkat avaussprinttiä lukuun ottamatta. Se tekee kolme kovaa kisaa neljään päivään.

Viime lauantaina naiset sivakoivat 15 kilometrin mittaisen yhdistelmäkisan lämpimissä, hyvin raskaissa olosuhteissa. Pärmäkoski valitteli vapaan sprinttiviestin jälkeen sunnuntaina, että edellisen päivän suoritus painoi.

Samat kommentit toistuivat tiistaina, vapaan 10 kilometrin väliaikalähdön jälkeen.

– Kyllä sen vähän huomaa, että painaa ne kisat siinä. Ei missään nimessä niin tuore olo tänään, Pärmäkoski kommentoi suomalaistoimittajille jäätyään hänelle erittäin vaatimattomalle 17. sijalle.

– Kun piti kiristää, niin ei tapahtunut yhtään mitään.

Juttu jatkuu videon alla. 

2:09
Naisten päävalmentaja Jussi Piirainen vapaan kympistä: Krista Pärmäkosken suoritus oli pettymys.

Pärmäkoski painotti, että hän ehdottomasti halusi hiihtää pariviestin, eikä muuttaisi ratkaisuaan edes jälkikäteen. Hän sanoi kolmannen kisamatkansa jälkeen myös jotain hyvin ristiriitaista.

– Jos nyt olin näin väsynyt, niin ei tämä kilpahiihtäminen yleensä ainakaan palauta ihan hirveästi.

– Toivotaan ihmettä, että loppukisoihin saisi vielä jonkinlaista kulkua.

Toivossa on hyvä elää, mutta olisiko rasitusta – joka selvästi on tiedostettu – pitänyt jotenkin hillitä? Vanhan viisauden mukaan kilpahiihtäjä haluaa aina hiihtää kilpaa, mutta ei Pärmäkoski varmaan odottanut ihmeitä vapaan kympiltä hänen mainitsemansa tuntemukset huomioiden.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

En tarkoita hillitsemisellä sitä, että Pärmäkosken tulisi säästellä itseään pelkästään torstain viestiä varten. Uskon, että myös naisten MM-hiihdot lauantaina päättävä 30 kilometrin perinteisen yhteislähtö on hänelle tärkeä matka. Pärmäkoski ei ole tällä hetkellä absoluuttisessa huippukunnossa, mikä vaikeuttaa myös palautumista. 

Toivottavasti Pärmäkosken parhaat hiihdot Planicassa on vielä näkemättä. Tiistaina hän nosti itse esiin kahden vuoden takaisten Oberstdorfin MM-kisojen tuloslistat. Planican vastaavat ovat noudatelleet noita tähän saakka melko pätevästi.

– Tapahtuihan se ihme "Oberissakin". Huonosti hiihdin kympin, ja viestissä varmaan yksi sen kauden parhaista hiihdoista. Ihmeitä voi tapahtua.

Naisten viestijoukkue ilmoitetaan huomenna. Pärmäkoskea on kaavailtu ennakkoon ankkuriksi, kuten pronssijoukkueessa Saksassa kaksi vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja