Lipesikö Kerttu Niskanen Suomen joukkueen linjasta? – "Toivon mukaan..."

Kerttu Niskanen: Kipeä jalka ei ottanut takapakkia – 9. sija noudattelee kauden tuloksia 3:11
Kerttu Niskanen: Kipeä jalka ei ottanut takapakkia – 9. sija noudattelee kauden tuloksia.

Kerttu Niskanen käänsi nopeasti katseensa MM-hiihtojen jäljellä oleviin matkoihin oltuaan yhdeksäs 10 kilometrin vapaan väliaikalähdössä Planicassa tiistaina.

Niskasen kisa sujui tutuissa merkeissä, kuten "vapaan hiihto on tänä talvena ollut". Ero kärkeen oli vajaa minuutti ja mitaliin 37 sekuntia.   

Seuraavaksi naiset hiihtävät viestissä. Viestivalinnat ja sen hiihtojärjestys aiheuttavat aina etukäteisuteluja ja -spekulaatioita medialta. Joukkueen linja on näissä aina järkkymätön: näistä ei puhuta ennen virallista tiedotetta.

Niskanen saattoi hieman lipsua tästä linjasta tiistaina.

– Nyt vain toivon, että saan suunnitelmien mukaan vetää lopun (MM-kisoista). Viesti, ja siitä saisi pertsalla sitten…toivon mukaan, toivoisin, että pääsen sitä hiihtämään, ja saisin hyvän, kovan vedon. Ja sitten ladata kaikki sinne lauantaille (30 kilometrin perinteisen yhteislähtöön), Niskanen kommentoi, lipsautukselleen hieman naureskellen.

Juttu jatkuu videon alla. 

Suomalaisten suosikkimatkat MM-hiihdoissa vielä edessä – historiallinen nollatulos uhkaa 8:22
Suomalaisten suosikkimatkat MM-hiihdoissa vielä edessä – historiallinen nollatulos uhkaa.

Etukäteisarvioiden mukaan Niskanen on lähes varma valinta viestin kakkososuudelle perinteiselle, joten todennäköinen paljastus oli kaukana sensaatiomaisesta.  

Niskanen totesi, että ennen yhdistelmäkisaa vääntynyt oikea jalka ilmoitteli itsestään tiistain vapaan kisan aikana.

– Kyllä se jalka tuntuu, mutta kun lappu on rinnassa ja tiukoille vetää, niin jalka ei ole kisan aikana mielessä.

– Ihan ok tunne oli. Ihan jaksavaa menoa. Tuolla viimeisten nousujen päällä olin vielä sijoissa 5-6 kiinni. Jostain syystä loppu tuli huonommin. Se ehkä vähän mietityttää, Niskanen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat