Kommentti: Crocsejani ette minulta vie!

Jatkuvasti hyökkäysten kohteena keikkuvat muovikengät, Crocsit, ansaitsevat paikkansa arjen apureina.

Ensin muotiasiantuntijat haukkuivat Crocsit välittömästi niiden tultua markkinoille vuosia sitten. Nyt maailmalla on noussut Crocs-kohu, jonka mukaan nämä kenkien irvikuvat voivat aiheuttaa erilaisia jalkavaivoja – ja jopa vaaratilanteita.

Vaikka monelle muoviset ja värikkäät läpsyttimet ovat kuin pala painajaista erikoisen ulkonäkönsä vuoksi, Crocseja löytyy muualtakin kuin minun eteisestäni: niitä on myyty yli 300 miljoonaa paria 90 eri maassa. Suosittelenkin satojen miljoonien kaltaisteni tuella suhtautumaan suosittuihin kenkiin kohdistuviin väitteisiin varauksella – jos et suunnittele juoksevasi maratonia Crocsit jalassa.

Mihin Crocsit on tarkoitettu?

Moni asiantuntija on avannut aiheen tiimoilta sanaisen arkkunsa ja todennut, ettei suosittelisi maailmankuuluja kenkiä päivittäiseen käyttöön. Mitä tällä päivittäisellä käytöllä tarkoitetaan? Luulisi, että vähintääkin yhtä haitallista olisi käyttää päivittäin korkokenkiä.

"Siis ei noissa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille!"

"Ei niillä voi juosta kivikkoisessa maastossa!"

"Sukat kastuvat niissä kaatosateella!"

Olen huomannut, että vuosien saatossa Crocseihin kohdistuvan kritiikin ongelmana on pääsääntöisesti ollut se, että on unohdettu, mihin ne on tarkoitettu. Ne eivät sovi juhliin, koska ne eivät ole juhlakengät. Ne eivät sovi urheilemiseen, koska ne eivät ole urheilukengät. Ne eivät pidä vettä, koska ne eivät ole kumisaappaat. Ne ovat Crocsit.

Ne ovat kevyet läpsykkäät, jotka on helppo sujauttaa jalkaan, vaikka kädet olisivat täynnä tavaraa. Kevyet läpsykkäät jalassa on helppo hakea varastosta talvivaatteita tai viedä kumppanin unohtuneet avaimet ovelle. Ne ovat mitä oivallisimmat kengät roskia viedessä.

Yksi yleisin syy Crocsien kritisointiin on niiden ulkonäkö. Onneksi koirani ei piittaa siitä, millaisissa kengissä sitä ulkoilutan – enkä ymmärrä sitä, miksi jonkun muunkaan pitäisi piitata. Ehkä lukeudun sitten satojen miljoonien sielunkumppanieni kanssa sen verran vähemmän pinnalliseen joukkoon, että minulle on aivan se ja sama, minkä näköiset kalossit jalassa roskani vien.

Sitä paitsi uskon, että moni piilottelee luurankojensa joukossa vaatekaappinsa salatuissa syövereissä alennuksesta ostettuja muovisia kenkiä. Kenkiä, jotka eivät suurista puheista huolimatta joutuneetkaan roskikseen, sillä ne ihan oikeasti ovat niin käytännölliset vaikkapa mökillä.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja