Koira kuoli pudottuaan jäihin Naantalissa – sivulliset pelastivat hypotermisen ulkoiluttajan

5:28
MTV Uutisten toimittaja testasi, miten jäihin putoamisen jälkeen pelastaudutaan oikeaoppistesti.

Mies putosi jäihin Naantalissa tänään iltapäivällä. Hänet saatiin hengissä ylös avannosta, mutta miehen ulkoiluttamaa koiraa ei saatu pelastettua.

Kun koira oli pudonnut jään läpi mereen, oli mies huutanut apua. Avunhuudot kantautuivat läheiseen rantaan, missä onnekkaasti olleet sivulliset ryhtyivät toimiin miehen pelastamiseksi. Nainen soitti hätäkeskukseen ja mies lähti pelastusliivein ja jäänaskalein varustautuneena auttamaan miestä vedestä.

Mies sai jäihin pudonneen kuivalle maalle. Jäihin pudonnut mies vietiin tupaan, jossa hän pääsi eroon märistä vaatteistaan ja lämmitteli viltin kanssa siihen saakka, kunnes viranomaiset pääsivät paikalle.

”Jäistä ei koskaan tiedä”

Asianosaiset arvioivat, että mies olisi ehtinyt olla vedessä jopa vartin, mitä pelastuslaitos pitää pitkänä aikana. Hypotermiasta kärsinyt mies voi olosuhteisiin nähden hyvin. Hänet kuljetettiin jatkohoitoon.

Koiraa ei saatu pelastettua, sillä se oli jo kuollut pelastuslaitoksen saatua sen ylös vedestä.

Pelastuslaitos muistuttaa, että ihmisten tulee pitää mielessä jäätilanne, varoa heikkoja jäitä ja varautua jäiden pettämiseen. Tässä tapauksessa iäkäs mies oli itsekin kertonut varautuneensa jäille lähtöön naskalein, mutta syystä tai toisesta se ei riittänyt pelastautumiseen.

– Jäistä ei koskaan tiedä, pelastuslaitokselta muistutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja