Kohun keskelle joutunut Norjan juoksijasankari latasi kovaa tekstiä brittien leiriin – taustalla olympialaisten episodi: "Naurettavaa"

Norjan tähtijuoksija Jakob Ingebrigtsen pyöri Dohan MM-yleisurheilun avauspäivänä kohun keskellä, kun hänen suorituksensa 5 000 metrin alkuerässä ensin hylättiin mutta sittemmin hylkäyksestä tehty valitus menikin läpi. Ingebrigtsen antoi palaa brittien suuntaan.

Ingebrigtsen selvitti tiensä 5 000 metrin MM-finaaliin, mutta hänen alkueräjuoksunsa hylättiin ensialkuun. Norjalaisen katsottiin juosseen liian pitkään sisäradan sisäpuolella eli kentällä, joskin tilanne näytti siltä, että häntä tuupittiin. Protesti Ingebrigtseniä vastaan tuli brittileiristä. 

Ingebrigtsenillä on aiempaakin historiaa brittien kanssa. Vuonna 2016 norjalainen hylättiin Rion olympialaisissa 1 500 metrin alkuerissä, kun brittijuoksija Charlie Grice teki protestin siitä, että Ingebrigtsen esteli häntä.

Dohassa historia oli toistaa itseään brittijuoksija Andrew Butchartin junaileman protestin jäljiltä. Tällä kertaa Norjan valitus tuotti kuitenkin tulosta ja Ingebrigtsen pääsee veljiensä Filipin ja Henrikin seuraksi MM-finaaliin, joka juostaan maanantaina. 

–  Tuomaristo katsoi, että Jakobin ottamat kolme askelta radan ulkopuolelle johtuivat fyysisestä kontaktista toisen urheilijan kanssa, eikä hän hyötynyt siitä millään lailla, Norjan yleisurheiluliitto kertoi.

Ingebrigtsen itse sivalsi brittejä protestin tekemisestä. Hän ei kokenut tehneensä mitään väärää.

– On naurettavaa, että asialla on aina sama valtio. En tiedä, mitä tässä on taustalla, mutta kyse on samoista ihmisistä, Ingebrigtsen latasi Expressenin mukaan.

Norjalainen ehti ensihylkäämisensä jälkeen laukoa, että kyse olisi politiikasta.

Ingebrigtsen voitti vuosi sitten Berliinissä kaksi EM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat