Kimi Räikkösestä ennätysmies, kaikkien aikojen suomalaislupaus debytoi – Leijonat, Huuhkajat ja kesäolympialaiset upean urheiluvuoden 2020 helminä

Alkava urheiluvuosi 2020 on täynnä huippumielenkiintoisia tapahtumia ja nimiä. MTV Urheilu esittelee nyt niistä osan. 

Rovanperän odotettu debyytti

Suomalaisille rakas rallin MM-sarja starttaa jo muutaman viikon kuluttua, 23. tammikuuta Monte Carlossa. Tänä vuonna mestaruustaisto on erittäin kutkuttava, sillä huippunimet Sebastien Ogier (Toyoyta) ja Ott Tänak (Hyundai) vaihtoivat talleja. 

Kalle Rovanperän WRC-debyytti luo puolestaan huippujännittäviä suomalaisodotuksia. 19-vuotiasta Rovanperää pidetään hyvällä syyllä rallihistorian suurimpana suomalaistalenttina.  

– Sanotaan ihan yksinkertaisesti näin, että jos lähdetään ikävertailuun, kukaan ei ole lähellekään ollut samalla tasolla, jolla Kalle on liikkunut jo 14-vuotiaasta lähtien, kokenut rallimanageri Timo Jouhki suitsutti hiljattain Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa.

– Kallella on minun mielestäni monessa mielessä harvinaislaatuinen kypsyys tuon ikäiseksi kaveriksi. Oli mikä urheilulaji tahansa, yleensä ei olla noin kypsiä henkisesti ja valmiita tekemään asioita, Jouhki jatkoi. 

Rallin MM-sarjassa ajetaan 14 osakilpailua ja maailmanmestari on selvillä viimeistään 22. marraskuuta. Rallin MM-kalenterin näet kokonaisuudessaan tästä.  

Juttu jatkuu videon alla. 

Lumi sai kyytiä Kalle Rovanperän Toyotan alla 1:43
Kalle Rovanperä testasi uutta Toyota-autoon joulukuussa. 

Räikköselle upea ennätys

Moottoriurheilun kuninkuusluokka, F1, käynnistyy puolestaan Australiassa 15. maaliskuuta. Kimi Räikkönen jatkaa Alfa Romeolla ja Valtteri Bottas huipputalli Mercedeksellä.  

Kauden aikana 41 vuotta täyttävä Räikkönen pääsee myös lajin historiankirjoihin, sillä hänestä tulee vuoden 2020 aikana eniten F1-startteja kokenut kuljettaja. Tällä hetkellä listan kärjessä on Rubens Barrichello (322 startattua kisaa), mutta suomalaistähti on jo aivan kannoilla (312). 

Sesongin aikana kaasutellaan 22 osakilpailua, ja ilman yllätyksiä Räikkönen ohittaa Barrichellon jo kesällä. Kausi päättyy Abu Dhabissa 29. marraskuuta. 

C More lähettää kaikki kisatapahtumat tuttuun tapaan. Formula ykkösten MM-kalenterin näet kokonaisuudessaan tästä.  

Naisleijonat kirkastamaan karvasta sensaatiota

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ylsi kaikkien aikojen suoritukseensa MM-kotikisoissa viime keväänä. Hopeamitaleissa oli kuitenkin karvas sivumaku, sillä Naisleijonat ehti jo juhlia maailmanmestaruutta jatkoajalla, mutta maalin hylkääminen ja USA:n rankkarivoitto käänsivät voiton tappioksi. 

Tänä vuonna kisat pelataan Kanadassa 31. maaliskuuta-10. huhtikuuta. Naisleijonien alkulohko-ottelut voit ottaa ylös alta (alkamisajat Suomen aikaa). 

1.4. klo 01.30 Kanada-Suomi
2.4. klo 21.30 Suomi-Yhdysvallat
5.4. klo 01.30 Suomi-Sveitsi
5.4. klo 21.30 Venäjä-Suomi

Leijonat puolustamaan MM-titteliä

Leijonat huuhtoi yllätyskultaa Bratislavassa viime keväänä, joten tänä vuonna on edessä tittelin puolustus. Se tapahtuu Sveitsissä, Zürichissä ja Lausannessa. Kisat käynnistyvät 8. toukokuuta ja päättyvät kuun 24. päivänä. 

Suomi pelaa B-alkulohkossa. Leijonien varmat pelipäivät voit merkata kalenteriin alta (alkamisajat Suomen aikaa). 

8.5. klo 17.20 Suomi-Yhdysvallat
10.5. klo 21.20 Suomi-Italia
11.5. klo 21.20 Sveitsi-Suomi
14.5. klo 21.20 Suomi-Latvia
16.5. klo 21.20 Venäjä-Suomi
17.5. klo 17.20 Suomi-Kazakstan
19.5. klo 17.20 Norja-Suomi

Kaikki MM-kisojen ottelut tulevat tuttuun tapaan C Moren kanavilta. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Huuhkajien historiallinen kisamatka

Suomalainen arvokisaherkku ei todellakaan pääty Leijonien MM-turnaukseen vuoden 2020 osalta. Miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat nimittäin lentää EM-kisoihin, historiansa ensimmäiseen arvoturnaukseen. 

Avausottelu Tanskaa vastaan on edessä 13. kesäkuuta klo 19 Kööpenhaminassa, mistä matka jatkuu Pietariin. Siellä Suomi kohtaa vielä Venäjän (17.6. klo 16) ja Belgian (22.6. klo 22). 

Jos Huuhkajat sijoittuu lohkossaan kahden parhaan joukkoon tai on yksi neljästä parhaasta lohkokolmosesta, se jatkaa 27. kesäkuuta käynnistyviin pudotuspeleihin. 

Kaikkiaan 12 maassa pelattava EM-turnaus päättyy 12. heinäkuuta. Välierät ja finaali mitellään Lontoossa. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Huuhkajat pisti lentokoneessa tanssiksi – tältä näytti joukkueen letkajenkka Kreikasta palanneessa koneessa 1:16
Arvokisapaikkaa juhliva Huuhkajat pisti tanssiksi – tältä näytti joukkueen letkajenkka Kreikasta palanneessa koneessa.

Kultakantaan 12 vuoden jälkeen?

Maailmanlaajuisesti suurin urheilutapahtuma, kesäolympialaiset, käydään Tokiossa 24. heinäkuuta-9. elokuuta. Suomi tavoittelee kisoista ensimmäistä kesäkultamitaliaan sitten vuoden 2008. Edellisten, Riossa käytyjen kisojen, saalis oli yksi pronssi. 

Lajeja on yhteensä 50 ja kultamitalisuorituksia kaikkiaan 339. Uusina lajeina ovat mukana rullalautailu, kiipeily, karate ja lainelautailu sekä paluun tekevät baseball ja softball. 

Suomen kovimpiin mitalitoivoihin lukeutuvat ainakin nyrkkeilijä Mira Potkonen (pronssia 2016), trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela (kultaa 2008), karateka Titta Keinänen, painija Petra Olli ja rullalautailija Lizzie Armanto

Juttu jatkuu videon alla. 

Tokion olympiakisojen alkuun alle vuosi – helteet kisajärjestäjien riesana 1:21
MTV Uutiset kertoi olympiaisäntä Tokion valmistautumisesta hurjiin kisahelteisiin viime heinäkuussa. 

Ne toiveikkaammat yleisurheilukisat

Tokion olympialaisissa Suomen yleisurheilumitali on todella ison kiven alle, mutta Pariisin EM-kisoissa 26.-30. elokuuta siihen on jo paremmat saumat.

Suomi jäi toista kertaa historiassaan ilman EM-mitalia Berliinissä kaksi vuotta sitten. Nyt ainakin keihäsmiehet, pika-aiturinaiset ja estejuoksija Topi Raitanen omaavat mahdollisuuksia sinivalkoisen kurssin kääntämiseen. 

Palloilusarjat täydentävät tarjonnan

Kun tämän kaiken päälle lisätään vielä pienemmät kisat ja turnaukset sekä normaalisti pyörivät jääkiekon, jalkapallon, koripallon ja muiden joukkuelajien kotimaiset ja ulkomaiset sarjat, urheilun ystävän täydellinen vuosikattaus alkaa olla kasassa. 

C Moren tarjonnassa on formula ykkösten ja jääkiekon MM-kisojen lisäksi muun muassa huippujalkapalloa Mestarian liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan muodossa, jääkiekon Champions Hockey Leagueta ja SHL:ää, MotoGP:tä sekä Timanttiliigan huippuyleisurheilua. 

Lue myös:

    Uusimmat