Mainos

Käytä näitä sanoja, kun väittelet kumppanisi kanssa – saat riidan loppumaan!

Jos haluat katkaista riidan väliltänne, kannattaa kokeilla tätä kikkaa.

Kalifornialaisen yliopiston teettämän selvityksen mukaan riidat voivat joko vahingoittaa tai – monen yllätykseksi – jopa parantaa parisuhdetta. Tärkeintä on, tunteeko kumppani tulevansa riidan aikana ymmärretyksi ja kuulluksi.

Selvitykseen osallistuneet pariskunnat keskustelivat valvotussa tilassa heidän välisistään tulikivenkatkuisista asioista, jotka olivat aiheuttaneet ennenkin heidän välilleen kitkaa.

Kuten odottaa saattaa, riidat aiheuttivat tyytymättömyyttä omaan suhteeseen etenkin silloin, kun kumppanista tuntui, ettei häntä ymmärretty.

Mutta ne henkilöt, jotka kokivat, että oma kumppani pystyi asettumaan heidän asemaansa ja näkemään tilanteen heidän perspektiivistään, tunsivat olonsa jopa tyytyväisemmäksi parisuhteeseensa kuin mitä ennen väittelyä tai riitaa.

Syy on suhteellisen yksinkertainen: tunne siitä, että tulet ymmärretyksi vahvistaa aivoihin liittyvää palkitsemisen tunnetta. Tämä parantaa hetkessä mielialaa jopa kesken riidaksi äitynyttä keskustelua. Kun kumppanisi tuntee olonsa paremmaksi, hän saattaa pehmentää ääntään ja pääsette riidassanne kompromissiin.

Joten kokeile tätä myös kotona: ensi kerran, kun ajaudut riitaan kumppanisi kanssa, vahvista hänen näkemyksensä.

Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä hänen kanssaan tai antaa hänen ”voittaa” väittelyä. Esimerkiksi sanomalla ”Ymmärrän sinun näkemyksesi” tai ”Ymmärrän pointtisi” voi katkaista riidan väliltänne.

Miksi miehet luulevat olevansa aina oikeassa?

4:22

Lähde: Mens Health

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja