Mainos

Kauppias toteutti kehitysvammaisen Maxin unelman – pääsi töihin ruokakauppaan

Viisitoistavuotiaan Maxin suurin haave oli päästä työskentelemään ruokakaupan maitokaappiin. Kiitos kauppiaan, pojan unelma saatiin toteutettua.

Ruotsalainen Max Gabriel on viisitoistavuotias poika, joka opiskelee erityiskoulun yhdeksännellä luokalla. Yhdeksäs luokka on yleensä aikaa, jolloin oppilaita kannustetaan pohtimaan tulevaisuuttaan. Jo vuosien ajan Downin oireyhtymää sairastava poika on unelmoinut YouTube-tähteydestä, kunnes muutama viikko sitten tulevaisuudensuunnitelmiin tuli muutos.

Pojan äiti Ulrika kertoo, että eräänä päivänä Max alkoi puhua, että hän haluaisi työskennellä ruokakauppa Ica Maxissa Västeråsissa, jossa perhe käy viikoittain ostoksilla. Maxin toiveissa oli päästä työskentelemään juuri kaupan maitokaappiin.

Äiti ei jättänyt pojan toivetta huomioimatta, vaan päätti ottaa yhteyttä kauppias Mans Hemmingssoniin kysyäkseen, pääsisikö poika näkemään, mitä kaikkea kaupan työntekijän tehtäviin oikein kuuluu. Positiivinen vastaus saapui heti seuraavana päivänä.

Teko oli kauppiaalle itsestäänselvyys

Kauppias ihastui välittömästi äidin ideaan, ja viime lauantaina Max pääsi työskentelmään niin maitokaapissa kuin kaupan varastossakin. Vierailun päätteeksi poika sai lahjaksi sahramipullia ja suklaakakkua.

– Max oli erittäin iloinen ja tyytyväinen mikä osoittaa, että se oli hänelle tärkeää, Ulrika kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perhe on kiitollinen kaikille niille, jotka tekivät vierailun mahdolliseksi. Äiti kirjoiti vierailusta myös Facebookiin, jossa moni ylistää kauppiaan tekoa. Kauppias ei itse koe olevansa sankari, vaan pojan unelman toteuttaminen oli hänelle itsestään selvä asia.

Kauppiaan mukaan on olemassa myös mahdollisuus, että poika voisi tulevaisuudessa päästä osalliseksi kaupan päivittäiseen toimintaan.

Lähde: Aftonbladet 

***

9:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.