Katujengeihin liittyvää rahaliikennettä selvitetty Rahanpesun selvittelykeskuksessa

Rahanpesu tarkoittaa rikoksella saadun omaisuuden alkuperän häivyttämistä.

Keskusrikospoliisin (KRP) Rahanpesun selvittelykeskus on alkuvuodesta osallistunut katujengeihin liittyvän rahaliikenteen seurantaan, kerrotaan selvittelykeskuksen puolivuotiskatsauksessa.

Seurannassa saatua tietoa on katsauksen mukaan käytetty selvittelykeskuksen omassa toiminnassa sekä muiden viranomaisten työn tukemisessa. Rikosylikomisario Mikko Värri sanoo, ettei saatuja tietoja ole mahdollista kommentoida tarkemmin.

–  Seuranta liittyy ilmoitusten perusteella löytyvien epäilyttävyyksien kokoamiseen ja havainnointiin sekä siihen, mitä epäilyttävien liiketoimien ilmoitusten avulla pystymme havaitsemaan esimerkiksi katujengeihin liittyvästä rahaliikenteestä.

Rahanpesulla tarkoitetaan toimintaa, jolla pyritään häivyttämään rikoksella hankitun omaisuuden tai rahan alkuperää, jotta ne saadaan näyttämään laillisesti saadulta.

Rahanpesun selvittelykeskus vastaanottaa ilmoitusvelvollisten ilmoituksia epäilyttävistä liiketoimista ja luovuttaa tietoa muille viranomaisille Suomessa. Sen tehtävänä on estää, paljastaa, selvittää ja saattaa tutkintaan rikoksia.

Lue myös:

    Uusimmat