Katsoja liimasi itsensä lattiaan karuin seurauksin – tennistähti latasi suoran palautteen

Katsoja liimasi itsensä lattiaan US Openissa 1:10
Katso videolta, kun itsensä lattiaan liimannut katsoja saatettiin US Openin katsomosta pois.

Yhdysvaltalainen tennistähti Coco Gauff, joka taivutti perjantain vastaisena yönä pelatussa välierässä Tshekin Karolina Muchovan 6–4, 7–5 edetäkseen kaksinpelin finaaliin, on antanut suoran palautteen hänen ottelunsa keskeyttäneille mielenosoittajille.

Maailmanlistalla kuudentena olevan Gauffin, 19, ja kymmenentenä olevan Muchovan, 27, välierä keskeytyi lähes tunniksi toisessa erässä, kun kolme mielenosoittajaa alkoi laulaa fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamista vaativaa viestiä.

Yksi mielenosoittajista liimasi jalkansa stadionin betonilattiaan.

Katso video tapahtumasta pääkuvaa klikkaamalla.

Gauffilta herui ymmärrystä mielenosoittajille ja ilmastonmuutokselle, mutta hänen ja Muchovan kannalta mielenosoitus ajoittui huonoon kohtaan. Gauff oli voittanut ensimmäisen erän ja johti toista 1–0.

– On asioita, joita voimme tehdä paremmin. Tiedän, että turnaukset ovat ottaneet paremmin huomioon ympäristöasiat, voittaja puhui.

– Haluaisinko, että se (mielenosoitus) ei tapahdu ottelussani? 100-prosenttisesti, joo. En aio vain istua tässä ja valehdella, Gauff jatkoi.

– Pidän parempana, ettei tällaista tapahdu ottelussani, mutta en ole vihainen mielenosoittajille. Halusin säilyttää momentumin ottelussani.

Gauff kohtaa loppuottelussa Valko-Venäjän tennistähti Aryna Sabalenkan

Australian avoimen alkuvuonna voittanut 25-vuotias varmisti uransa ensimmäisen finaalipaikkansa Yhdysvaltain avoimissa perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun hän voitti Yhdysvaltain Madison Keysin lukemin 0–6, 7–6, 7–6.

– Yhdysvaltain avointen loppuotteluun pääseminen ensimmäistä kertaa merkitsee paljon, Sabalenka tunnelmoi.

– Hän (Gauff) on uskomaton pelaaja. Yleisö tulee tukemaan häntä suuresti. Tulen tekemään kaikkeni minkä voin, taistelemaan jokaisesta pisteestä ja tekemään parhaani.

Lue myös:

    Uusimmat