Katso haastattelu: näin Marko Yrjövuori kertoi työtilanteestaan ja LeBron James -kosiskelusta vuonna 2018: ”Minulla on miljoona soittopyyntöä puhelimessa”

Päivän nimi - Marko Yrjövuori 9:00
Marko Yrjövuori kertoi Huomenta Suomessa 2018 Los Angelesissa saamastaan julkisuudesta ja nimekkäistä asiakkaistaan.

NBA-seura Los Angeles Lakersin palkkalistoilla vuosia työskennelleen Marko Yrjövuoren tarina on asettunut uuteen valoon STT:n julkaistua pitkän jutun suomalaishierojan taustoista paljastuneista aukoista.

STT selvitti muun muassa The Finn: Marko Yrjövuori – urheilutähtien luottomies -kirjassa ja Yrjövuoren suomalaismediaan antamissa haastatteluissa esiintyneitä epäselvyyksiä.

NBA-tähti Kobe Bryantin henkilökohtaiseksi kuntovalmentajaksi Suomessa profiloitunut Yrjövuori vieraili heinäkuussa 2018 Huomenta Suomen sohvalla ja kertoi saamastaan arvostuksesta sekä monista kuuluisista asiakkaistaan, jotka olivat hakeutuneet hänen vastaanotolleen Los Angelesissa. Näihin lukeutuivat muun muassa huippumalli Cindy Crawford ja Hollywood-tähti Michelle Pfeiffer.

Kaksi vuotta aiemmin Yrjövuori oli kuitenkin päättänyt palata takaisin Suomeen. Ohjelmassa häneltä kysyttiin syytä paluulle. Yrjövuori otti esiin tähtipelaaja LeBron Jamesin silloisen siirron Lakersiin.

– Minulla on miljoona soittopyyntöä nyt puhelimessa. En tiedä osasta, että miksi, mutta veikkaisin, että taas olisi vähän hommia siellä, Yrjövuori aloitti.

Tässä kohtaa Yrjövuorelta pyydettiin uudelleen vastausta paluun taustoihin.

– Niin, koetin kierrellä sitäkin. Eikä ollut Trump, ei missään tapauksessa ollut syynä.

– Aloin saada tarpeekseni. 17 vuotta matkustin täysipäiväisesti joukkueen mukana. Kaikki alkaa jossain vaiheessa maistua vähän puulta. Sanon, että se on vähän kuin huumevieroitus.

– Jos olen Los Angelesissa, Lakers näkyy joka paikassa. Se näkyy kahvimukeissa, ja pikkuisen minua siellä tunnistettiinkin ja sitten kysytään, että ”hey, what’s going on with the Lakers”. Olisin ehkä joutunut vastaamaan kysymyksiin, että mikset sä ole Marko siellä penkillä enää.

STT:n jutussa tartuttiin myös kirjan lopun kohtaan, jossa Yrjövuori kertoi saaneensa yhteydenoton suoraan LeBron Jamesilta, mutta nyt tämän vuoden puolella tehdyssä haastattelussa hän ei enää väittänyt, että avunpyyntö olisi tullut koripallotähdeltä itseltään, vaan tämän avustajalta.

Heinäkuun 2018 Huomenta Suomessa Yrjövuori myös täsmensi, ettei James ollut siirtonsa aikaan yhteydessä häneen. Kyse oli Lakersin suunnalta tulleesta kosiskelusta.

– Ei ihan sieltä ole tullut vielä soittoa, mutta organisaation sisältä on kyllä tullut soittoja.

– Olen urheilijana ollut hänen faninsa, mutten ole henkilönä ollut hänen faninsa koskaan. Kyllä mä vähän sellainen Koben mies olen, Yrjövuori perusteli syytä, miksei ollut valmis lähtemään Suomesta takaisin Los Angelesiin.

Lue myös:

    Uusimmat