Katie käveli autolleen ja huomasi tuulilasissa lappusen – paljastui muistoksi 80 vuoden takaa

Tornado lennätti perhevalokuvaa 200 kilometriä – löytyi auton tuulilasista 0:45
Tornado lennätti perhevalokuvaa 200 kilometriä – löytyi auton tuulilasista!

200 kilometriä lentänyt valokuva päätyi kuin ihmeen kaupalla Katie Postenin auton tuulilasiin.

Katie Posten löysi pihastaan valokuvan, joka oli saapunut kaukaa. Indianassa asuva Katie oli kävelemässä autolleen, kun hän huomasi tuulilasissa lappusen, kertoo uutistoimisto AP.

"Tajusin, että se on varmaankin kodista, johon on iskenyt tornado"

Katie nappasi lapun, joka osoittautui valokuvaksi. Mustavalkokuvassa raidalliseen kesämekkoon pukeutunut nainen piteli sylissään pientä poikaa.

Kuvan takana oli teksti "Gertie Swatzell & J.D. Swatzell 1942". Kuva vaikutti hyväkuntoiselta. Kuvan näet yllä olevalla videolla!

– Kun näin päivämäärän, tajusin, että se on varmaankin kodista, johon on iskenyt tornado. Miten muuten se olisi täällä? Katie kuvailee.

Omistaja löytyi

Katie julkaisi kuvan otoksesta sosiaaliseen mediaan. Pian häntä onnistikin.

– Monet jakoivat sitä Facebookissa. Ihminen, joka tuntee saman sukunimen omaavan miehen, huomasi kuvan ja merkkasi hänet siihen, Katie kuvaa.

Kuvaan merkitty Cole Swatzell todella tunnisti otoksen: kyseessä oli hänen perheensä omistama kuva. Colen mukaan kuvassa on hänen isoisoäitinsä, kertoo CNN.

Lensi tornadon vaikutuksesta 200 kilometriä

Kuva oli matkustanut Katien pihaan Kentuckysta asti. Se oli lentänyt tornadon vaikutuksesta 200 kilometriä. Oklahoman yliopiston meteorologian professori John Snow'n mukaan on epätavallista, että kuva matkustaisi satoja kilometrejä. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

Tornadon lennättämiä tavaroita on itse asiassa lentänyt ympäristöön niin runsaasti, että niille on perustettu jopa Facebook-ryhmä. Swatzellin perhe tulee pian saamaan kuvansa takaisin.

– Se on uskomatonta. Ja kun ottaa huomioon, mitä on tapahtunut, tämä saa ajattelemaan, miten arvokkaita asiat ovat – muistot, perheaarteet, sen tyyliset asiat, Katie sanoo.

Swatzellien kotikaupunki kärsi tornadotuhoista pahoin, kuten muukin Kentucky. Esimerkiksi tältä Kentuckyssa näytti tornadon jäljiltä: 

Tornado tuhosi Kentuckyn kaupungin – pysäyttävää videomateriaalia yläilmoista 2:35
Pysäyttävä videomateriaali yläilmoista paljastaa tornadotuhot.

Lähteet: Apnews.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat