Katie soitti poliisit, kun luuli nähneensä mudassa ihmisen varpaan – hilpeä totuus selvisi suuren etsintäoperaation jälkeen: "Olin niin nolostunut"

Koiran kanssa lenkillä ollut Katie löysi jotain, jonka hän luuli olevan varvas. Hilpeä totuus selvisi suuren poliisioperaation jälkeen, kertoo The Mirror.

Kun brittiläinen Katie Wilkinson oli ulkoiluttamassa koiraansa Winlatonissa, hän huomasi mutaisessa maassa jotain kammottavaa: sieltä näytti pilkistävän ihmisen varvas. Katie oli huomannut sen ollessaan lenkittämässä koiraansa eri reittiä kuin tavallisesti ja pitäessään tarkasti silmällä mutaista maata, jotta ei kompastuisi.

Katie tutki löytöä tarkemmin. Hän nappasi kuvan, jotta voisi kuulla muiden mielipiteen siitä, mitä kuvassa näkyi.

Löydös jäi vaivaamaan

Katie kertoo The Mirrorille, että nähtyään varpaan ensi kerran hän luuli sen olevan varvas, mutta ajatteli, että se ei voi olla mahdollista. Sen oli pakko olla jokin kummallisen näköinen kasvi tai jotain. Hän jatkoi matkaa.

Kotona hän ei voinut lakata ajattelemasta löydöstään. Entä jos se sittenkin oli varvas?

– Tulin kotiin ja kylvetin Phoeben. Sitten katsoin valokuvaa uudelleen ja vakuutuin siitä, että se oli varvas. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katie lähetti kuvan perheenjäsenilleen ja ystävilleen. Muiden mielestä kyseessä oli varvas, joten noin viiden aikaan illalla Katie soitti poliisille ja kertoi, mitä oli löytänyt.

Etsinnöistä tuli poliisioperaatio

Viiden minuutin päästä poliisi oli hänen talollaan. Myös poliisi oli kuvaa katsottuaan sitä mieltä, että löydös näytti varpaalta.

Katie vei viranomaisen paikkaan, josta hän oli varpaan löytänyt. Se ei kuitenkaan ollut enää samassa paikassa, joten etsinnät käynnistettiin.

Poliisitkin samaa mieltä löydöksestä

Katie kertoo, että paikalle saapui runsaasti virkavaltaa. Jokainen kuvaa katsonut oli yhtä mieltä siitä, että siinä oli varvas.

Varvasta etsittiin kaksi tuntia, oli pimeää ja maasto mutainen. Lopulta päätettiin tuoda koirat avuksi. Etsinnän aikana lisää poliiseja saapui paikalle.

– Koirat lähetettiin maastoon ja 45 minuutin päästä ne löysivät sen, mitä luulin varpaaksi. Yksi poliiseista tuli luokseni ja kysyi, että onko tämä se sinun varpaasi.

– Sitten hän näytti minulle perunan. Olin välittömästi niin nolostunut. En voinut uskoa, että olin tuhlannut heidän aikaansa perunan takia.

Katie oli nolostunut myös siitä, että hänen äitinsä oli lähtenyt töistä aiemmin kotiin, koska oli luullut Katien löytäneen ruumiin.

Erehdys hävetti mielettömästi

Katie oli niin häpeissään, että pyysi poliiseilta anteeksi kerta toisensa jälkeen. Viranomaiset vakuuttivat hänelle, että hän oli toiminut oikein.

– Rikostutkija sanoi minulle, että hänkin luuli sen olevan varvas ja hän sentään työskentelee näissä hommissa. Se sai minut tuntemaan oloni paremmaksi. 

Katie on toisaalta helpottunut, kun löydös ei ollutkaan ihmisen varvas. 

Erehdyksiä on sattunut vuosien mittaan muitakin. Muutama vuosi sitten eräät järkyttyneet naiset soittivat apua roskiksesta löytyneelle elottomalle kissalle, joka paljastui kuitenkin joksikin ihan muuksi. Myös "jäätyneelle mummolle" yritettiin saada apua, kunnes avuntarve todettiin turhaksi. Erään kerran poliisi pelasti "vauvan", mutta antoikin tekohengitystä nukelle.

Lähde: The Mirror

Lue myös:

    Uusimmat