40 vuotta sitten mies sortui huppelissa hölmöilemään – palautti nyt vuosikymmeniä sitten vohkimansa aarteen: "Hän oli hyvin häpeissään"

Patsas restauroitiin huvittavalla tavalla pilalle Espanjassa 0:45
Hupsista! Patsas restauroitiin huvittavalla tavalla pilalle Espanjassa.

40 vuotta sitten patsaan miekan varastanut mies tuli katumapäälle Yhdysvalloissa.

Nuoruuden hölmöyteen 40 vuotta sitten sortunut mies tuli katumapäälle. Mies palautti Massachusettsissa sijaitsevalle Westfieldin kaupungille miekan, jonka pihistämisessä oli ollut vuosia sitten mukana, kertoo New York Post.

Katuvainen mies soitti palauttaakseen miekan

Westfieldin historiatoimikunnan Cindy P. Gaylord kertoo kaupungin saaneen yhteydenoton mieheltä, joka oli pihistänyt paikalliselta patsaalta miekan 1980-luvulla. Cindy lupasi antaa miehen anonymiteetin säilyä, jos tämä vain palauttaisi pronssimiekan. Mies suostui.

– Hän oli hyvin häpeissään ja katuvainen. Hän on veteraani ja kertoo, että häntä vaivasi se, että hän teki tämän toiselle sotilaalle, Cindy kuvaa Massliven haastattelussa.

Miekka oli kähvelletty kenraali William Shepardin patsaasta. Minkäänlaista suursuosiota patsas ei vaikuta nauttineen, sillä miekka katosi vuonna 1980, mutta se havaittiin vasta 1981.

Alkoholintäyteinen ilta johti varkauteen

Cindyn mukaan mies oli alkoholintäyteisen illan jälkeen kaveriporukkansa kanssa saanut ajatuksen miekan varastamisesta. Mies kertoo yksinkertaisesti riuhtoneensa miekkaa, kunnes se irtosi.

Seuraavana aamuna idea tuntui jo huomattavasti huonommalta, mutta porukka ei tiennyt, miten kykenisi palauttamaan varastamansa esineen.

Miehen mukaan miekka oli palannut opiskeluaikojen jälkeen hänen mukanaan kotiin ja roikkunut ulko-oven yläpuolella vuosikaudet. Perheestään mies totesi vain, että "he tajusivat olla kysymättä" miekan alkuperästä.

Miekan paluu levisi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Varastettu miekka siis jäi kateisiin. Kenraali Shepard tosin sai uuden miekan paikallisen taiteilijan avustuksella.

"Mies halusi tarinansa kerrottavan muistuttaakseen ihmisiä"

Lopulta nuoruuden typeryys alkoi toden teolla vaivata miekan vohkimisessa mukana ollutta miestä, ja hän päätti palauttaa varastamansa aarteen.

– Mies halusi tarinansa kerrottavan muistuttaakseen ihmisiä siitä, että jokin nuoruudessa tehtyä asia voi vaivata koko loppuelämän ajan, CIndy sanoo.

Nyt teräase on palannut kotiin, ja Cindy korostaa, että kaikki on annettu anteeksi. Palautettu miekka tulee todennäköisesti esille paikalliseen museoon.

Lue myös:

    Uusimmat