Kanadalaismies hämmästyi valtavaa pesuetta – hanhiemon suojissa parhaimmillaan 47 poikasta

Valkoposkihanhien määrä pääkaupunkiseudulla on kasvanut 2:03
Mannviljelijöiden keskuudessa närkästyttä herättävät valkoposkihanhet ovat lisääntyneet pääkaupunkiseudulla.

Kanadalaismies on viikkojen aikana seurannut poikkeuksellisen suuren hanhiperheen edesottamuksia. Valtavasta pesueesta kertoo muun muassa brittilehti Mirror

Luontokappaleita kuvaava Mike Digout on seurannut tarkasti erään hanhiperheen elämää. Ei siksi, että hän olisi kiinnostunut nimenomaan kanadanhanhista, vaan hanhiperheen poikkeuksellisen suuren koon vuoksi.

Mikella on tapana kävellä Saskatoonin kaupungissa Saskatchewanin joenrannassa kuvatakseen lempikohteitaan, majavia. 

Samaiselle rannalle on rantautunut myös joukko kanadanhanhia, jotka taistelevat pesäpaikoista ja reviiristä litteähäntäisten jyrsijöiden kanssa.

Eräänä iltana Mike kiinnitti huomiota hanhiemoon, joka otti yöpuulle siirtyessään siipiensä suojiin poikkeuksellisen suuren määrän poikasia. Miken laskujen mukaan poikasia oli yhteensä 16. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Määrä kasvoi silmissä: "Olin järkyttynyt"

Muutamaa päivää myöhemmin luontokuvaaja odotti samalla paikalla tuttu näky, hanhiemo poikasineen. Tällä kertaa pesue oli kuitenkin kasvanut: ensin poikasia oli 25, pian 30 ja parhaimmillaan emohanhen perässä vipelsi kaikkiaan 47 pientä poikasta. 

– Olin järkyttynyt siitä, että hanhiemolla oli 16 poikasta. Näytti siltä, että hänellä oli päivä päivältä suurempi ryhmä perässään, Mike kertoo eläinsivusto The Dodolle

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mike uskoo, että hanhiemo oli ottanut myös muiden lintujen poikasia hoitaakseen. 

Mirror-lehden mukaan ilmiö on yleinen kaupunkialueilla, joissa linnunpesiä on paljon. Näin linnut mahdollistavat lajikumppanilleen hetken hengähdystauon poikasten huolehtimisesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja