Kalasataman tornitalosta hyppäsi kolme BASE-hyppääjää – silminnäkijä taltioi kameralle yöllä suoritetun luvattoman operaation

Kalasataman tornitalosta hyppäsi kolme BASE-hyppääjää laittomasti – silminnäkijä sai tallennettua kameralle yöllä suoritetun operaation 0:30
Katso kuvat! Näin kolmikko suoritti BASE-hypyt rakenteilla olevasta tornitalosta.

Helsingin Kalasataman tornitalosta hyppäsi kolme henkilöä laskuvarjoilla alas.

Viime perjantain vastaisena yönä Kalasataman tornitalossa asuva Marko Oksman katseli televisiota, kun hän kuuli ulkoa kovan pamauksen.

– Sieltä on rakennusaikana tullut ovia ja vanerinpalasia alas. Mietin, että mitä sieltä nyt putosi, kertoo Oksman MTV Uutisille.

Hän meni parvekkeen ovelle tarkistamaan tilannetta, kun huomasi ilmassa laskuvarjolla leijailevan henkilön.

– Sitten sieltä tuli kaksi kaverusta perässä alas.

Kolmikko hyppäsi BASE-hypyt viereisestä tornitalosta, joka on vielä rakennusvaiheessa.

Korkeat rakennukset houkuttelevat lajin harrastajia

Koko tilanne tapahtui hyvin nopeasti, mutta Oksman kerkesi napata hurjista hypyistä valokuvia.

– Olihan se huikean näköistä. Ei siinä varmaan mennyt kuin korkeintaan minuutti, niin kaikki oli alhaalla. Sitten näin auton vilkkuvalon välähtävän ja he kaahasivat pois paikalta.

Temppu ei tullut Oksmanilla täysin yllätyksenä, sillä myös heidän tornitalonsa terassilla on nähty aikaisemmin BASE-hyppyä suunnittelevia henkilöitä.

– Joku oli nähnyt aikaisemmin meidän 33. kerroksessa sijaitsevalla terassilla kolme henkilöä reput selässä.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujala kertoo MTV Uutisille, että kyseisestä tapauksesta ei ole tullut ilmoitusta poliisille.

– En muista meille aikaisemminkaan tulleen tämän tyyppisistä hypyistä ilmoituksia. Yleensä ilmoitukset hypyistä liittyvät kesäaikaan, kun hypitään silloilta veteen, sanoo Kujala.

BASE-hypyt toteutetaan usein laittomasti ja ilman kiinteistön omistajan lupaa. Hyppääminen on laskuvarjohyppäämistä kiinteältä alustalta. Se on tavallista laskuvarjohyppyä vaarallisempaa, sillä hypyt suoritetaan matalammalta.

Katso ylhäällä olevalta videolta silminnäkijän ottamat kuvat tilanteesta!

Lue myös:

    Uusimmat